Bibliotheek

Bibliotheek Waregem

Nieuws van de bib

 • 14/10/2014

  De Waregemse cultuurhuizen zetten hun deuren wagenwijd open op zondag 16 november. Ga samen met Vlieg op wervelende Expeditie en ontdek wat er te beleven valt in de bib, de kunstacademie, Be-Part en cc De Schakel.

 • 10/10/2014

  Onder grote belangstelling werd donderdag 9 oktober het officiële startschot voor de nieuwe stadsbibliotheek gegeven met een eerste steenlegging. De nieuwe bib is een belangrijk onderdeel van project ZuidBoulevard en zal de hoek van de Holstraat met de Zuiderlaan een nieuwe uitstraling geven.

 • 25/09/2014

  Oorlogsjournalist Rudi Vranckx verlegt op 13 oktober zijn ‘front’ naar Waregem. Tijdens een ongetwijfeld boeiende lezing vuurt Vranckx straffe en adembenemende verhalen uit verschillende conflictgebieden op ons af. Vertellingen worden begeleid met videomateriaal uit de docureeksen die hij voor Canvas draaide. Een aanrader!

 • 25/09/2014

  Voor het derde jaar op rij organiseert de bib een quiz volgens het beproefde recept: een quiz, ook voor niet-quizzers. Het wordt opnieuw een gevarieerde en geanimeerde avond met leuke en originele vragen die gestoffeerd zijn met beeld- en geluidsfragmenten.

 • 25/09/2014

  Botste je bij het opruimen van je zolder op een oud en vergeten schilderij, liet je groottante je een chique vaas na of kocht je op de rommelmarkt een leuk beeldje en wil je wel eens weten of het kunst of kitsch is?