Nieuws - meest recent

Stad Waregem eindigt op de vijfde plaats in de eindrangschikking van de Grote Gemeentetest van het Nieuwsblad. Als je weet dat alle 308 Vlaamse steden en gemeenten werden getest, dan is dit een prestatie om fier op te zijn! Waregem is hiermee ook de eerste West-Vlaamse stad in deze test.

Waregem vijfde in Grote Gemeentetest Nieuwsblad
dec
31

Net zoals de voorbije dertien jaar, kan je ook dit jaar gratis en veilig naar je feestbestemming tijdens oudejaarsavond. Vorig jaar lieten meer dan 568 feestvierders zich vervoeren door de chauffeurs Joke & Christ van Autocars “De Reisvogel”.

 

dec
09

Van vrijdag 9 december 2016 tot en met zondag 8 januari 2017

De verhuis van de jaarlijkse schaatspiste van park Casier naar de Markt was vorig jaar een schot in de roos. Voor het eerst werd de kaap van 15 000 schaatsers bereikt. Ook dit jaar kan je er dus elke dag tussen 9 december en 8 januari terecht voor je portie ijsglijden en ander plezier! In december komt de eindejaarssfeer je tegemoet…

En vergeet ook alle animatie en optredens niet... Animatie

 

jan
18

Techniekacademie

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Vind je het een uitdaging om de wereld te verbeteren en mensen te helpen? Kriebelt het om je wilde ideeën in de praktijk te brengen? Misschien heb je niet genoeg basiskennis om zelf aan de slag te gaan, maar zie je het wel zitten om in groep samen te experimenteren? Dan is de Techniekacademie geknipt voor jou!

jan
08

Het stadsbestuur nodigt alle inwoners van harte uit naar de nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari van 11.00u. tot 13.30u.

dec
22

Op donderdagavond 22 december organiseert de Stedelijke Kunstacademie de jaarlijkse WinterWonderAvond. Om 18.00u. en 19.30u. kan je genieten van Muziek, Woord, Dans en Beeldende Kunst. Leerlingen en leekrachten concerteren dan in het Oblatenauditorium.

dec
17

Je kan in Waregem kerstshoppen in een gezellige kerstsfeer met straatanimatie. Bovendien is er de eindejaarsactie met mooie prijzen!

Hieronder vind je de dossiers die op het Schepencollege van 1 december 2016 goedgekeurd werden.

De stedenbouwkundige vergunningen worden steeds per aangetekende zending aan de bouwheer overgemaakt in de week volgend op het betreffende Schepencollege.

Bij de vergunning vind je een bekendmaking op A3-papier. Dit blad moet aangeplakt worden uiterlijk tegen 12 december 2016, gedurende dertig dagen, op de plaats waarop de vergunningsaanvraag betrekking heeft.

Occasionele Politieverordeningen Schepencollege 24/11/2016

dec
05

Op maandag 5 december demonteert een aannemer een vaste torenkraan op een werf in de Leeuwkestraat tussen de Berkenlaan en Holstraat. Hiervoor komt er een mobiele kraan op de rijweg. De Leeuwkestraat is de volledige dag in beide richtingen afgesloten tussen de Berkenlaan en Holstraat.

De aannemer voorziet een omleiding via de Berkenlaan, Lijsterlaan en Felix Verhaeghestraat.

Hier kan je het plan met de werfzone en omleiding vinden.