Nieuws - meest recent

Occasionele Politieverordeningen Schepencollege 11/08/2016

De heraanleg van de parking op het kruispunt van de Olmstraat met de Processiestraat is afgerond. De parking gaat officieel open op zaterdag 27 augustus.

Parking Olm heropent op 27 augustus

Het stadsbestuur deelt mee dat er een plaats beschikbaar is op de wekelijkse zaterdagmarkt. Stel je kandidatuur tot 26 september 2016.

We kunnen er aan beginnen! Van donderdag 25 augustus tot en met woensdag 31 augustus zet Waregem naar jaarlijkse gewoonte de boel voor één week serieus op stelten. Een hele week muziek, feest, foor, amusement en topsport!

Waregem Koerse Feesten 2016

Hieronder vind je de dossiers die op het Schepencollege van 25 augustus 2016 goedgekeurd werden.

De stedenbouwkundige vergunningen worden steeds per aangetekende zending aan de bouwheer overgemaakt in de week volgend op het betreffende Schepencollege.

Bij de vergunning vind je een bekendmaking op A3-papier. Dit blad moet aangeplakt worden uiterlijk tegen 6 september 2016, gedurende dertig dagen, op de plaats waarop de vergunningsaanvraag betrekking heeft.

Elke maand kan je komen luisteren naar de leukste verhaaltjes in onze knusse vertelhoek!  Kindjes van het tweede kleuter tot en met het tweede leerjaar zijn elke maand welkom voor een halfuurtje voorleesplezier. Ideaal om het weekend in te zetten! De data voor 2017 worden later bekendgemaakt.

Wanneer? Vrijdag 21 oktober – 18 november - 16 december van 16.00u. tot 16.30u.
Gratis
Waar? Bibliotheek Waregem, Boekenplein 1, 8790 Waregem

Wil je graag Nederlands oefenen met je kinderen? In de bib kan je elke maand deelnemen aan een leuke activiteit rond taal. Samen spelen we spelletjes, knutselen we of lezen we voor. Deelnemen is gratis!

Wanneer? Woensdag 19 oktober – 16 november – 21 december van 14.00u. tot 15.30u.
Gratis
Waar? Bibliotheek Waregem, Boekenplein 1, 8790 Waregem
Wie? Anderstalige ouders en hun kinderen tot 8 jaar

Geen idee welke games je (klein)kinderen allemaal spelen op hun computer of spelconsole? Wij gidsen je doorheen het ruime aanbod! Verwacht geen al te moeilijke uitleg, gewoon een kennismaking met wat gamen juist inhoudt. Uiteraard demonstreren we ook de games die wij in de bib aanbieden.

Wanneer? Donderdag 13 oktober om 19.30u.
Gratis, vooraf inschrijven noodzakelijk
Waar?
Bibliotheek Waregem, Boekenplein 1, 8790 Waregem

De jaarlijkse vakantie is achter de rug en je hebt het gevoel dat je teveel betaald hebt voor je vlucht of hotel en dat je te weinig bezienswaardigheden hebt gezien. Daarbovenop komt nog eens een gepeperde rekening voor je internetgebruik in het buitenland. Wil je dat allemaal liever vermijden? Wij helpen je op weg met de handigste apps en websites om je reis te plannen, ter plaatse er alles uit te halen én achteraf enkel mooie souvenirs over te houden!

okt
08

Dit jaar houden we onze grote boekenverkoop in de oude bib. Alles wat niet mee verhuist, blijft achter in de rekken en wacht op jullie! Voor de belachelijk lage prijs van € 0,50 stuk kan je romans, kinderboeken, informatieve werken of strips op de kop tikken. Losse tijdschriftnummers kosten zelfs maar € 0,10. Zet die bananendozen maar al klaar!