Tournée Minérale: februari = maand zonder alcohol

feb
01
feb
28

Het is al een paar jaar een opkomende rage: een hele maand geen druppel alcohol drinken. De DrugLijn en Stichting tegen Kanker willen op dit enthousiasme inpikken met Tournée Minérale. Deze campagne roept alle Belgen op om in februari 2017 alcohol een maand lang af te zweren.

Alcohol: geen onschuldig product

Alcohol heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer zestig verschillende aandoeningen. De relatief onschuldige kater is daar één van, maar er is ook een verband met heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker. Naast de gezondheidsproblemen kan alcohol voor nog heel wat moeilijkheden zorgen, in het verkeer, op het werk, in vriendschappen of relaties,…

Voor je gezondheid en voor het goede doel

Redenen genoeg dus om een maand geen alcohol te drinken. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren. Heel wat mensen merken in die maand gaandeweg dat ze beter slapen en zich fitter voelen. Je spaart ook heel wat geld uit. En je krijgt minder calorieën binnen.

Februari zonder alcohol

De eindejaarsfeesten in december en de recepties in januari zijn typisch een periode van overdaad. De maand februari is dus een goed moment om daar even van te bekomen, en het jaar fris in te zetten. Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.

Ook in het stadhuis doen we mee aan Tournée Minérale. In februari schenken we tijdens de stedelijke recepties geen alcohol. 

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 12 35
Nu open
Meer
Alles weergeven
Created at: 11/01/2017