Erfgoednacht

Gepubliceerd op Vrijdag 21 februari
25 april 2020

Als voorzorgsmaatregel in de strijd tegen het coronavirus gaat dit evenement niet door. We houden je op de hoogte van een eventuele latere datum.

Zaterdag 25 april 2020 – 19.30u. tot 24.00u.  – Bibliotheek Waregem

Erfgoeddag 2020 staat volledig in het teken van ‘de nacht’. Het ideale moment dus om ons met Erfgoednacht te richten op de rijke tradities van het nachtleven. We maken een nostalgische reis naar een avond in Waregem, tientallen jaren geleden. In de bibliotheek van Waregem kan je deelnemen aan verschillende activiteiten. Ga je graag dansen, luister je liever naar verhalen of wil je graag een filmpje meepikken? Het kan er allemaal. Of kies je voor een bezoekje aan het café met leuke decorelementen én muziek uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70? Wil je graag helemaal in de sfeer komen? Laat je dan alvast vereeuwigen in onze retro fotobooth. Voor dit alles ben je welkom vanaf 19.30u in de bibliotheek van Waregem. De toegang is gratis.

Programma
Het centraal punt van de avond is onze eigen bruine kroeg. Hier kan je uiteraard genieten van een hapje en een drankje (t.v.v. Kom op tegen Kanker), maar er is ook meer. Daag zeker je vrienden uit voor een rondje aan de kickertafel of laat je volledig gaan tijdens een spelletje Pacman of Pong. We richten onze eigen filmzaal in waar je kan genieten van een greep uit de gedigitaliseerde filmcollectie van het stadsarchief. 

De nacht hangt natuurlijk nauw samen met duisternis. Het duistere verleden van Waregem staat centraal in de verhalen die gebracht worden door verteller Geert Van Robaeys. Je kan je door hem laten meevoeren langs donkere verhalen om 21.00u, 21.30u, 22.00u en 22.30u. Wil je het donkere Waregem liever zelf (her-)ontdekken? De stadsgidsen verkennen samen met jou ‘Waregem by night’ tijdens een unieke stadswandeling. Inschrijven voor de tocht, die vertrekt om 21.30u, kan door contact op te nemen met het stadsarchief. 

Voor wie actief een stapje terug in de tijd wil doen, wordt de bibbox omgetoverd tot een echte danszaal. Je krijgt de kans om deel te nemen aan een gratis dansinitiatie die je terug brengt naar de swingende en rockende jaren ’50 en ’60. 

 

Dia’s gezocht!
Tijdens Erfgoednacht willen we onze collectie dia’s over het Waregemse uitgaansleven uitbreiden. Heb je op zolder nog dia’s liggen over feestjes, cafés, daguitstappen, dansavonden, …? Breng ze dan zeker mee en we digitaliseren ze voor je. Zo kan je niet alleen zelf je oude dia’s nog eens bekijken, je helpt ook om onze collectie aan te vullen.  

Erfgoednacht