vzw Koninklijke Waregemse Koersvereniging

vzw Koninklijke Waregemse Koersvereniging

vzw Koninklijke Waregemse Koersvereniging

Bekijk op Google Maps

Secretariaat in de Holstraat (naast ingang Hippodroom)

Voorzitter: Baron Philippe Casier
Contactpersoon: Bram Vandewalle
Deze vereniging is de bekendste en langst bestaande hippische vereniging in Waregem. De Koninklijke Waregemse Koersvereniging organiseert elk jaar Waregem Koerse. De eerste dinsdag na de laatste zondag van augustus is traditioneel de dag van Waregem Koerse. Sinds 1847 is deze manifestatie één van de belangrijkste sportieve happenings van België en kan zij rekenen op ongeveer 41.000 bezoekers aan de Gaverbeekhippodroom. Dit grootse hippische evenement is een ideale mix van sport, ontspanning, ontmoeting en netwerking.
De Koninklijke Waregemse Koersvereniging staat zowel in voor de organisatie van het sportieve luik als voor de sponsoring, de public relations en de promotie. Waregem Koerse geniet uitgebreide aandacht in binnen- en buitenlandse pers.
De Guest Village & Guest Tenten zijn ontmoetingsplaatsen voor tal van VIP's. Ook de gewone bezoeker kan volledig aan zijn trekken komen. Op het middenplein en omheen de renbaan kan men volop genieten van het gebeuren. De vele faciliteiten bieden de mogelijkheid om te vertoeven in een sfeervol en aangenaam kader.
Jaarlijks wordt de Waregem Koerse Hat Trophy georganiseerd in samenwerking met Willy Naessens. Uit de kandidates worden dan de gelukkige winnaressen met de mooiste hoed gekozen. Zij maken kans op zeer mooie prijzen geschonken door diverse sponsors. Een deel van de prijzenpot wordt geschonken aan een goed doel. Waregem Koerse krijgt stilaan de allure van het Ascot van het vaste land.