vzw Rijvereniging De Gaverbeek

Veldloopstraat 11
8790 Waregem
België

vzw Rijvereniging De Gaverbeek

vzw Rijvereniging De Gaverbeek

Bekijk op Google Maps

Voorzitter: De Heer Guido Carron

Rijvereniging de Gaverbeek zag het levenslicht in september 1973 en was vanaf de start een volwaardige partner bij het exploiteren van het hippisch centrum Bloso.
De Rijvereniging stelt haar paarden ter beschikking aan het Bloso sportcentrum voor haar activiteiten en herbergt een groot aantal eigenaarspaarden. Verder staan lessen voor alle niveaus van de ruitersport op het programma. De recreatieruiter wordt zeker niet vergeten met een prachtig wandelpad.
Verder richt de Gaverbeek vele manifestaties in zoals dressuurwedstrijden, jumpings, eventing, mennen, Sint-Hubertusfeest (feest van de jacht), enz... Zij staat ook in voor een gezellig verenigingsleven.
In 1980 werd een dochter geboren van de vzw Gaverbeek nl. de internationale Military. Enkele enthousiaste leden van de club namen het initiatief om een cross country in te richten oorspronkelijk op het Hof ter Waelhem te Wortegem en ondertussen op het Domein Hemsrode te Anzegem. De dressuur en jumping vinden plaats op de renbaan, de paarden en ruiters worden gelogeerd in het Bloso sportcentrum. De grootse cross country wordt stilaan een evenement met deelname van de wereldtop. Voor de meer dan 20 000 toeschouwers is spektakel verzekerd met daarbovenop een prachtige wandeling door de natuur.
Ondertussen is de naam Military gewijzigd naar Eventing.
De Eventing van Waregem is een echte gezinshappening geworden.