Be-Part

Expo

BE-PART is een platform voor actuele kunst van de provincie West-Vlaanderen. Er is geen vaste collectie, maar jaarlijks zijn er 3 à 4 tentoonstellingen met Belgische of buitenlandse hedendaagse kunstenaars van hoog niveau.De nadruk ligt op experiment, durf en dialoog. Be-Part is geen galerie of kunsthal, maar een laboratorium voor de creatie en de verspreiding van hedendaagse kunst.

Artist-in-residence

In de Be-Part Studio worden jonge (West-) Vlaamse kunstenaars, afgewisseld met buitenlandse artiesten, ondersteund bij hun denk- en productieproces. Elk jaar stelt Be-Part de ruimte ter beschikking van een viertal - vaak jonge of beginnende - kunstenaars, die in de studio kunnen werken en verblijven.

Publicaties

Sinds enkele jaren houdt Be-Part zich meer bezig met kunstenaarspublicaties. Voor de meeste tentoonstellingen wordt afgestapt van de klassieke tentoonstellingscatalogus. Be-Part geeft kunstenaars de kans om ook in boekvorm hun stem te laten horen. De teller van Be-Part publicaties staat intussen bijna op dertig. Daarnaast organiseert Be-Part jaarlijks in mei de WaregemArtist's-Book Fair, een boekenbeurs over het kunstenaarsboek.

Atelier

Be-Part Atelier opent de wereld van de actuele kunst voor kinderen en jongeren. Klassen van het basisonderwijs kunnen intekenen voor een interactieve rondleiding op maat doorheen de lopende tentoonstelling in Be-Part. Gewapend met de vers opgedane indrukken, trekken ze daarna het atelier in voor een unieke, creatieve workshop. Daarnaast organiseert Be-Part ook labo's waarbij groepen los van een tentoonstelling met kunst gaan experimenteren. Voor het secundair onderwijs staan masterclasses op het programma. Leerkrachten en leerlingen ontmoeten de kunstenaar in residentie, maken van dichtbij kennis met zijn of haar werk en steken tenslotte zelf de handen uit de mouwen tijdens een intensieve workshop. Ook andere organisaties en groepen zijn steeds welkom in Be-Part Atelier.

 

Openingsuren

zondag - vrijdag: 11.00u. - 17.00u.

(tenzij in periodes van op- en afbouw)

gratis toegang

gratis gidsbeurten op zondag

 

Bekijk hier het aanbod!