Afkoelingsweek in Waregems basisonderwijs

Gepubliceerd op Vrijdag 26 maart 2021

De beslissingen van de laatste dagen brachten veel stress en emoties teweeg in het onderwijs. En de stad heeft daar alle begrip voor. Ook in de Waregemse scholen zijn er immers een groot aantal besmettingen.

Daarom kwam de Waregemse Crisiscel Onderwijs, onder leiding van de schepen van onderwijs Jo Neirynck, vrijdagmorgen 26 maart samen. Er werd gezamenlijk beslist om een volledige afkoelingsweek in te lassen.

Dat betekent dat alle Waregemse scholen van het basisonderwijs van maandag 29 maart tot en met vrijdag 2 april lesvrij blijven, zowel de kleuter- als de lagere afdeling.

Schouder aan schouder nemen we met alle Waregemse scholen onze verantwoordelijkheid om het coronavirus terug te dringen. Alle basisscholen voorzien wel in kwalitatieve noodopvang binnen de eigen schoolmuren, en dat wordt aangevuld met een aanbod van buitenschoolse kinderopvang. Het stadsbestuur beseft immers dat sommige ouders ondanks hun inspanningen geen opvang kunnen vinden. Met deze noodopvang willen alle scholen open staan voor die kinderen.

We zijn blij dat alle scholen en opvanginitiatieven in onze stad samenwerken en dat ook alle ouders proberen hun steentje bij te dragen. Zo hopen we om na de vakantie de schoolpoorten voor iedereen weer wijd open te kunnen zetten.