Mondmaskers

Gepubliceerd op vrijdag 24 juli 2020

Sinds 3 oktober is het in de hele provincie West-Vlaanderen steeds verplicht om een mondmasker bij je te hebben. Dit geldt voor alle personen vanaf 12 jaar en ouder.

Mondmasker zin verplicht (vanaf 12 jaar):

 • Op alle begraafplaatsen tijdens de periode rond Allerheiligen. Dit vanaf 24 oktober tot en met zondag 8 november.
 • Voor alle toeschouwers van sportactiviteiten (trainingen, wedstrijden, oefenmatchen, tornooien ... - zie pagina 'geldende maatregelen' welke sportactiviteiten nog toegestaan zijn)
 • Op kermissen en markten: woensdagmarkt in Beveren-Leie, zaterdagmarkt in Waregem en alle andere occasionele markten.
 • Voor iedereen die zijn/haar kind brengt en afhaalt op school en opvanginitiatieven.
 • In alle openbare gebouwen: stadhuis, welzijnshuis, recyclagepark, WZC De Meers, bibliotheek, Amerikaanse begraafplaats, toeschouwers in sporthallen, stedelijke ontmoetingscentra en het station.
 • Ook de verplichting op het openbaar vervoer en in winkels blijft gelden.
 • Een mondmasker dragen binnen de ring is sinds 24 augustus niet meer verplicht. Het is wel verplicht steeds een mondmasker op zak te hebben. Op drukke plaatsen is het ten zeerste aangeraden om een mondmasker op te zetten.

Mondmaskers zijn aangeraden

Kom je op een plaats waar er onverwacht of naar jouw mening te veel mensen dicht bij elkaar staan, zet dan zeker je mondmasker op. Dat is makkelijk, want je bent sowieso verplicht om een mondmasker bij jou te hebben.

Controle

Om het coronavirus zo weinig mogelijk kans te geven, zal de politie ook strenger controleren op de naleving van deze verplichtingen. De politie en burgemeester kunnen, als het nodig is, ingrijpen: boetes, evenementen verbieden, zaken tijdelijk sluiten …

We vragen nadrukkelijk ieders medewerking: bezoekers, uitbaters en organisatoren. Want als iedereen doet wat nodig is, dan zijn verdere ingrepen natuurlijk en hopelijk niet nodig.

Blijft ook gouden regels respecteren
 1. Was je handen.
 2. Hou veilig afstand, de gekende 1,5 meter.
 3. Doe activiteiten het liefst buiten.
 4. Wees extra voorzichtig met kwetsbare personen.
 5. (vanaf 02/11) Beperk je bubbel tot 1 vaste persoon: elk gezinslid mag 1 nauw contact hebben, dit moet dezelfde persoon zijn voor 6 weken.
   

Zorg goed voor jezelf, dan draag je ook zorg voor de anderen!

#WaregemHelpt