Woonzorgcentrum De Meers ademt vrijer

Gepubliceerd op Donderdag 14 mei 2020

De maand april 2020 was een donkere maand voor woonzorgcentrum De Meers. Het coronavirus, dat er wellicht al aanwezig was vóór de lockdown, gooide het dagelijkse leven in het woonzorgcentrum helemaal om. De Meers stond in de voorbije weken helaas minder goed in de belangstelling door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus, zowel bij bewoners als personeel. De stad is heel blij om nu eindelijk terug goed nieuws te kunnen brengen.

Afdelingen komen terug uit afzondering

Heel wat afdelingen zijn ondertussen al terug uit hun isolatie gehaald, uiteraard slechts na positief advies van de coördinerend en raadgevend arts. Wanneer bewoners als genezen word beschouwd, is trouwens nauwkeurig bepaald. De procedure hiervoor is besproken met onder andere de geriaters van het OLV van Lourdesziekenhuis en professor De Lepeleire van de huisartsgeneeskunde KU Leuven.

Deze afdelingen zijn al uit afzondering: 4e verdieping (Tiercélaan en Sulkyroute), 3e verdieping (Renbaanweg en Tilburywegel) en de afdeling Renbaanweg op de 2e verdieping. De Amazonelaan op deze verdieping komt wellicht heel binnenkort uit afzondering, de zorgflats zijn voorlopig nog niet vrij. Ook de Steeplestraat op het gelijkvloers is nog in afzondering. De 1e verdieping (Hoefslag) is niet in afzondering geweest.

Op de vrijgegeven afdelingen kunnen bewoners terug wat vrijer bewegen en deelnemen aan activiteiten in klein groepjes. Bij mooi weer staat even genieten in de binnentuin ook op het programma. Het woonzorgcentrum legt daarbij sterk de nadruk op voldoende afstand, handen wassen en mondmaskers dragen. Om nieuwe infecties te voorkomen wordt er een coronatest afgenomen van zodra een bewoner koorts krijgt of andere symptomen vertoont.

Tot slot: op de afdelingen die niet meer geïsoleerd zijn dragen alle medewerkers een chirurgisch mondmasker. Bij bewoners die nog coronapositief zijn, dragen ze volledige bescherming: schort, handschoenen, een FFP2-masker en een gezichtsscherm.