Digitale Week

okt
20
nov
05

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Van 20 oktober tot en met 5 november loopt de twaalfde editie van de Digitale Week.
Tijdens deze extra lange editie organiseert de bibliotheek heel wat activiteiten.

CoderDojo - UITVERKOCHT
Zaterdag 21 oktober om 9.30u.
Wil je leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten op een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Kom langs en leer alles over websites, games, apps en software en ga er onmiddellijk mee aan de slag!
Gratis, inschrijven via
www.coderdojo-waregem.be.

Digidokter 
Zaterdag 28 oktober om 10.00u.
Onderhoudstips voor je smartphone, laptop of tablet. Hoe kan je je toestel optimaal beschermen tegen een val, tegen krassen, tegen waterschade? Hoe zorg je dat de batterij langer gezond blijft? Wat kan je doen bij een tekort aan geheugen of opslag? Welke hardware-herstellingen of upgrades lonen de moeite?
Na de hardwaretips schakelen we over op softwaretips, met focus op Android- en Windowstoestellen. De digidokter geeft tips over batterijduur, batterijbesparing maar ook over systeemupdates, schijfruimte en ‘terug naar fabrieksinstellingen’.
5 euro, inschrijven via www.vormingplusmzw.be.

Makerspace
Van maandag 23 tot en met zaterdag 28 oktober
Altijd al gebruik willen maken van een 3D-printer? Benieuwd hoe je een lasercutter programmeert? In samenwerking met Robots4all vind je een week lang een Makerspace in de bib. Onder begeleiding kan je zelf testen en proberen hoe de verschillende toestellen werken. Kom maar af en ontdek het zelf!
Gratis, inschrijven niet nodig.
De makerspace is enkel toegankelijk onder begeleiding:
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 16.00u. tot 19.00u.
Op woensdag van 14.00u. tot 19.00u.
Op zaterdag van 13.00u. tot 16.00u.

Digikamp - UITVERKOCHT
Maandag 30 en dinsdag 31 oktober
telkens van 9.00u. tot 16.00u.
Dit jaar organiseert de bib haar eerste digikamp. Tien jongeren tussen acht en twaalf jaar zijn van harte welkom om de knepen van het digitale vak te leren. We hebben van alles in petto; stopmotionfilmpjes maken, werken met augmented reality, een te gekke tabletzoektocht of een robot knutselen, we doen het allemaal!
Het kamp kost 15 euro, inschrijven kan vanaf 25 september via bibliotheek@waregem.be. Je schrijft in voor beide dagen.
Haast je, want de plaatsen zijn beperkt!

Boekenplein 1
8790
Waregem
056 62 13 70
Nu gesloten
10:00 - 16:00
Alles weergeven
Created at: 05/09/2017