Economie

Niemand moet ervan overtuigd worden dat Waregem wellicht tot één van de meest dynamische steden van Vlaanderen mag gerekend worden. Met meer dan 36.000 inwoners zijn we de vijfde grootste stad van West-Vlaanderen. De stad Waregem heeft een stevige traditie in het voeren van een sterk economisch beleid. Een krachtige industrie, de vele kmo's en zelfstandigen en een zeer lage werkloosheidsgraad bewijzen dit. Mede door de unieke ligging van Waregem langs de E17 tussen Gent en Kortrijk (op 20 minuten van de metropool Rijsel ) en aan de Leie (watertransport) is Waregem een aantrekkingspool voor zowel grote als kleinere bedrijven.

De aanwezigheid van veel bedrijven in Waregem heeft dan ook zijn positieve weerslag op werkgelegenheid en de mogelijkheid om te winkelen in onze stad. 

Waregem is dan ook niet van plan om ter plaatse te blijven trappelen, maar wil de komende jaren verder investeren in de economische uitbouw van de stad. Dit ook gedeeltelijk via saneringsprojecten van oudere sites en de realisatie van een nieuw bedrijventerrein. 

Zo komen zowel werkgevers, werknemers en alle consumenten ruim aan hun trekken.