Erfgoedwandeling: een avondje uit in Waregem in de 20e eeuw (van 24 april tot 9 mei)

Gepubliceerd op Maandag 15 maart 2021
24 april 202109 mei 2021
Erfgoedapp

Erfgoeddag 2021 heeft “De Nacht” als thema. Het stadsarchief, de Statievrienden en de bibliotheek van Waregem hebben daarom een coronaveilige wandeling uitgewerkt langs enkele legendarische locaties. Ga op wandel en ontdek hoe de Waregemnaars in de 20ste eeuw hun avonden konden vullen. De Waregemnaars hadden talrijke opties, zoals naar de film of een toneelstuk gaan, een tentoonstelling bezoeken, of met de vrienden iets gaan drinken. Sommigen wilden liever gaan dansen, terwijl anderen liever thuis bleven om een goed boek te lezen.

Ontdek al deze facetten van het nachtleven in het centrum van Waregem en maak de wandeling van 3 km die start en eindigt aan de bibliotheek. Haal een plannetje in de bib (tijdens de openingsuren) en zoek de 12 panelen op het parcours met meer uitleg. Wil je genieten van nog meer informatie en beeldmateriaal? Gebruik dan de erfgoedapp, die je gratis kan downloaden en waarmee je aan elk paneel nog wat extra info krijgt.

Dia's gezocht
Heb je op zolder nog dia’s liggen over feestjes, cafés, daguitstappen, dansavonden, vieringen of andere feestavonden in Waregem? Breng ze (maximum 50 dia's) dan zeker zo snel mogelijk naar het stadsarchief en we digitaliseren ze gratis voor je. Misschien duiken ze dan wel op in het Waregemse straatbeeld.