Geen Lijnbussen meer door stadscentrum

Gepubliceerd op Vrijdag 02 december 2022
01 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 zijn er in heel wat vervoerregio’s in Vlaanderen wijzigingen in het aanbod van onder andere De Lijn. Dit zijn concrete stappen om een heel nieuw net uit te bouwen. In Waregem betekent dit dat er vanaf dan geen Lijnbussen meer door het stadscentrum zullen rijden. Alle bussen blijven op de Ring, waar er enkele nieuwe bushaltes in gebruik worden genomen.

Waarom wijziging?

Heel wat straten in het stadscentrum zijn eigenlijk te smal om moderne bussen veilig te laten passeren. Bovendien is het aantal passerende bussen in de voorbije 10 jaar flink gestegen, wat de veiligheid voor onder andere de vele leerlingen en studenten in het centrum zeker niet bevordert.

Verandert de dienstregeling?

De dienstregelingen voor de lijnen 58,75 en 85 veranderen niet. Bovendien wordt lijn 59 vanaf zaterdag 7 januari een volwaardige lijn: de bus komt elk uur langs, op schooldagen, weekends en in vakantieperiodes.

Raadpleeg de nieuwe dienstregeling via de routeplanner of app van De Lijn. Alle informatie rond onze stad vind je ook terug op delijn.be/waregem.