Hernieuwbouw?

In 2017 blies winkelcentrum Het Pand 40 kaarsen uit. Toen startte autonoom gemeentebedrijf WAGSO een 'hernieuwbouwproject' (maar je mag ook renovatie zeggen) op voor het gekende winkelcomplex.

Samen op weg naar Het Pand 2.0

Niet alleen de gebouwen krijgen een flinke opwaardering (inclusief elektriciteit, water, verwarming ...), ook de handelszaken en de toegangen worden helemaal vernieuwd. Oftewel: een vernieuwde toegang vanaf de Markt, een monumentale ingang vanaf de Meersstraat en een centraal 'stijgpunt' vanuit de parking onder het Pand. Aan de ingang via de Zuiderpromenade komt er een integratie met de groenzone aan de stadionvijvers . En vertelden we al dat ook de esplanade en de verbinding met sportcomplex De Treffer ook onder handen worden genomen?

Meer uitstraling voor handelszaken

De handelaars zullen kunnen rekenen op nieuwe, uniforme en verhoogde etalages. Er komen ook nieuwe, hoge luifels met meer lichtinval. In het nieuwe Pand komen verschillende rustpunten met lage beplanting, groengevels en groendaken. Alles samen kom je tot een uiterst aangename sfeer om in alle rust de etalages af te schuimen.

Ook nieuwe parking in Meersstraat

In de plannen zit ook de creatie van een nieuw opvallend zicht van op de Markt, dat het uithangbord voor het winkelcentrum wordt. Ook de kant van de Zuiderpromenade krijgt een gelijkaardig uitzicht met een volledig nieuwe toegang naar de filmzalen. Daarnaast komt er ook een grondige heraanleg van de parking in de Meersstraat. En aan de kant van de Schakelstraat verschijnt er een oase van groen.