Minister Crevits op bezoek in Het Pand

Gepubliceerd op Woensdag 23 juni 2021

Minister Crevits op bezoek in Het dePand

Vlaams minister van Economie, Hilde Crevits kwam op bezoek naar Het Pand. Samen met burgemeester Kurt Vanryckeghem en het schepencollege zet ze de unieke aanpak en renovatie van het winkelcomplex in de kijker. 

"De renovatie van winkelcentrum het Pand is een schoolvoorbeeld van hoe een stad of gemeente de leegstand van handelspanden hoort aan te pakken. Waregem toont perfect waar we op termijn met alle Vlaamse steden en gemeenten naar toe willen: een levendig centrum met een sterke handelskern waar het aangenaam wonen, werken en winkelen is. Met aanvullend de concentratie van administratie, post, horeca, winkels en vrijetijdsbeleving op een enkele plek. Dat is hier mogelijk met het nieuwe Pand en in het volledige stadscentrum”. - Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie

 

De leegstand van winkelpanden in Vlaanderen staat zwaar onder druk, zeker in stadskernen. Waregem is één van de weinige steden die het een pak beter doet dan de rest. Als regionale winkelstad neemt ze tal van initiatieven om de leegstand tot het minimum te beperken. Een daarvan is de totaalrenovatie van Het Pand, het shoppingcomplex in het centrum dat nog in handen is van het lokale bestuur. Nergens anders in Vlaanderen is dat het geval. Met het renovatieproject ondersteunt de stad niet alleen de lokale middenstand, het versterkt tegelijk de kern van het Waregemse winkelgebied. Om haar koppositie kracht bij te zetten, toont de stad nu in het bijzijn van Vlaams minister van Economie, Hilde Crevits, hoe een regionale stad door deze aanpak het verschil kan maken.  

Ondanks het feit dat de opening van Het Pand pas in augustus 2022 gepland staat, is op vandaag reeds meer dan 60 procent verhuurd. Ook de invulling van de vrije panden gaan vlot.