Parkeren en bereikbaarheid

De Markt blijft bereikbaar, maar niet via Het Pand.

Het is tijdens de renovatiewerken niet mogelijk om door Het Pand van of naar de Markt te gaan. Vanaf de parking Meersstraat is de aangewezen route via het kleine Meersstraatje en de Stormestraat (gele lijn op kaart). Vanop de Zuiderpromenade gaat u naar de Markt via de Schakelstraat en de Holstraat (blauwe lijn op kaart).

Ook het stadhuis en postkantoor blijven bereikbaar.

Het stadhuis en postkantoor blijven bereikbaar, maar enkel via de Zuiderpromenade. Het stadhuis kan je bereiken via de ceremoniële ingang, het postkantoor via de achterkant van Het Pand (zie kaartje hieronder). Alle liften, trappen … in de parking Pand zijn afgesloten. Het is dan ook niet mogelijk om van de parking Pand rechtstreeks naar boven te komen richting stadhuis, postkantoor, CC De Schakel …

Via de gele route bereik je het stadhuis en bpost eenvoudig via de Stormestraat en Meersstraat. De blauwe route toont je de weg via de Holstraat en de Schakelstraat. 

Minder mobiele mensen volgen best de rode route. Via de lift aan de Zuiderpromenade kunnen zij aan de ceremoniële ingang van het stadhuis geraken. Van hieruit kunnen minder mobiele mensen zowel de stadswinkel als het postkantoor bereiken. Op die manier kunnen zij steeds trappen vermijden. 

Nog niet helemaal duidelijk? In onderstaande video tonen we je de weg.

Pand ontpopt plan werfzone

Het PandOntpopt - Bewegwijzering stadhuis en bpost

Parking Pand blijft toegankelijk voor abonnees. Een ticket nemen aan de inrit is voor de hele duur van de werken niet mogelijk. 

Vanaf 1 februari 2021 is de parking Pand enkel toegankelijk voor abonnees. Een ticket nemen aan de inrit is voor de hele duur van de werken niet meer mogelijk. De parking kan dus ook niet meer gebruikt worden als doorrit van de Schakelstraat naar de Meersstraat of andersom. 

Kortparkeerders verwijzen we graag door naar de parking Zuiderpromenade of de gratis randparkings langs de ring. In parking Zuiderpromenade parkeert u het eerste uur gratis.