DE KLEINSTE STEEPLE 'BOUWT DE STAD'

24 augustus 2019

 Park Baron Casier
GRATIS toegang

vanaf 13.30u.

Het familie-uitje bij uitstek tijdens de Waregem Koerse Feesten zoekt dit jaar zijn inspiratie in De Stad. Sterker nog, tussen de vele voorstellingen van nationale en internationale gezelschappen uit het wereldje van circus, straattheater en geknutsel, kunnen alle kinderen ook meebouwen aan de stad van hun toekomst.  In park Baron Casier kan je een namiddag lang genieten van tonnen internationaal straat- en circustheater en veel schitterend spel- en knutselvertier voor jong en iets minder jong.

Wie er echt als de eerste wil bij zijn, kan vanaf 12.30u. gezellig komen picknicken op de picknickweide! Breng je boterhammetjes of eigenbereide lunch mee naar het park en wij zorgen voor een gezellig plaatsje, een bankje en een deuntje.

 

 ARTIESTEN

Compagnie POC (FR) - Bobby et Moi

Compagnie POC toont hun 'steetperformance skills' op de tonen van een Bobby Mcferran klassieker.

Cie du Courcirkoui (FR) – Chemins

Twee mannen op de weg vooruit ... een dode boom... geluiden en gebaren ... het leven gaat door ... een storm ... het gaat door ... het gaat door ...

Las boninas

Las Bobinas

Las Bobinas is een woon-, circuscreatie en –trainingsplaats in Zulte waar tijdens de zomermaanden tientallen internationale circus- en straatartiesten neerdalen. Exclusief voor De Kleinste Steeple stellen ze een 30 minuten durend circuscabaret samen dat doorheen het festival meermaals gespeeld wordt. Artiesten uit diverse uithoeken van de wereld in een kleurrijke mix  van clownerie, acrobatie en een streepje magie.
De première van de hele voorstelling kan je ook zien op vrijdag 23 augustus in de circustent in park Baron Casier.

Compagnie De Danse Didier Théron (FR) – Gonfles/La Grande Phrase

Sierlijk dansende opblaaspoepen

Circii – The Pigeons

Let op dat je niet wordt opgepeuzeld door reuzeduiven

 ANIMATIE

 Alle verenigingen en vrijwilligers slaan  de handen in elkaar en boetseren uit honderden kartonnen dozen een inventieve stad waar duurzaamheid, groei en een simpele glimlach centraal staan. En natuurlijk zullen ook de vele artiesten en medewerkers ruim de tijd nemen om hun stukje stad te creëren.

 

Voor het eerst tijdens de Feesten is er één uitbater verantwoordelijk voor de catering in park Baron Casier. Bar-bistro Baron Casier staat in voor de bar tijdens de Kleinste Steeple. Je kan er o.a. ook het Flandrienbier van brouwerij Haacht proeven.

Voor de veiligheid van iedereen vragen wij om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen tijdens de feesten.
Bovendien is er camerabewaking tijdens de Waregemse feestweek!

terug naar startpagina