DE KLEINSTE STEEPLE 'DRAAKT'

28 augustus 2021

 Park Baron Casier
GRATIS toegang

vanaf 12.30u.

De Kleinste Steeple ‘draakt’ zich een weg door park Baron Casier. Starten doen we met Kapitein Winokio, die op het grote podium een onvergetelijk middagconcert komt spelen en hij brengt daarvoor zowaar de zee met zich mee. Na deze opener van formaat barsten in alle hoekjes en kantjes van het park bubbeltjes vol waaghalzerij, knutselarij en circusgedoe fleurig open.

De Nederlanders van Stichting Hendrick-Jan De Stuntman doen iets met springveren en leuke muziek, Charlie serveert ons een hilarische boksmatch en Ultima Thule leert ons hoe je in een oogwenk van een ‘ik’ een ‘wij’ maakt. Voor de innerlijke knutselmens serveren we Döner Kleibäb en wie zijn ogen niet goed openhoudt, zou wel eens over een draakje van Cie 4 Saisons kunnen struikelen.

Zo zie je maar, ook in 2021 blijft De Kleinste Steeple de hoogmis voor families, avonturiers en nieuwsgierigen tijdens de Waregem Koerse Feesten.

Het volledige programma kan je vanaf woensdag 18 augustus ontdekken op www.ccdeschakel.be.

 

 ARTIESTEN

Theaterparcours de kleinste steipel: kapitein winokkio

Kapitein Winokio

Zomer Aan Zee

 12.30u.

Tijdens dit swingende concert zingt Kapitein Winokio, samen met zijn muziekmatrozen, hartverwarmende melodietjes uit Radio Winokio. Op reis in eigen land met heerlijke Caraïbische ritmes en zomerzonnige hits. Hoe heerlijk is dat? Kapitein Winokio is een meester in zijn vak en brengt jou en je kampioenen moeiteloos in vakantiestemming. Wat gaan wij doen? Zingen, swingen en chillen in de hangmat naast de barbecue!

Theaterparcours de kleinste steipel: chie charlie

Cie Charlie

Peek-a-Boo

 om 14.00u. en om 17.30u.

Elke dag gaan ze met elkaar op de vuist: voor een ei, een verloren weddenschap, een vrouw, in voor- en tegenspoed, voor vergane glorie, voor eeuwige roem… Het zijn bohemers, boksers, broers! Slechts één wordt de ‘king van de ring’. En de dag nadien begint alles van voor af aan. ‘Peek-a-Boo!’ is een straattheatervoorstelling voor jong en oud, een boksmatch vol kluchtige acrobatie en onweerstaanbare slapstick. De ‘Fight of the Century’ die als een frisse wind doorheen de burleske traditie waait.

Theaterparcours de kleinste steipel: springtime

Stichting Hendrick-Jan De Stuntman

Springtime

  om 14.30u., om 15.30u. en om 17.00u.

Een over the top romantische komedie in de traditie van de stomme film: van eerste ontmoeting tot ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’… Een man en een vrouw hangen aan industriële veren in een stalen constructie. De veren zorgen voor een beperkte bewegingsvrijheid, waardoor bewegingen vertraagd, onhandig en karikaturaal zijn. Een uniek visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal. ‘Springtime’ is een pure en grappige straatvoorstelling die bij iedereen tot de verbeelding spreekt, jong en oud, gemaakt met oog voor detail.

schakel

Cie 4 Saisons

Joséphine, transport sauvage

 om 14.30u. en om 16.30u.

Op een dag ergens aan het einde van de Middeleeuwen viel de verschrikkelijke vuurspuwende draak en prinsessenverslinder in een diepe slaap. Wanneer hij eind augustus door spelende kinderen wordt gewekt, blijkt hij veranderd te zijn in een vriendelijk, speelgraag en muzikaal wezen. Enige nadeel is zijn formaat, hij is nog steeds veel te groot.

Double Take Cinematic

Jump out

 om 13.30u. en 16.30u.

Zet een zetel en een staande lamp in de woonkamer van twee doorwinterde acrobaten en voor je het trakteren ze je op magistrale kunstjes.

Ap & Diks

 om 14.30u., om 15.30u., om 16.30u. en om 17.30u.

Wie gaat met Baron Casier en zijn vrouw gaan kijken naar hun splinternieuwe vierkoppige draak?

Theaterparcours de kleinste steipel: Kleibab

Instituut voor Volkswarmte

Döner Kleibäb, Play Dough voor gevorderden

  doorlopend vanaf 14.00u.

Al eeuwenlang strekt de pita, een verfijnde oosterse delicatesse, tot voordeel van wie graag de handen vuilmaakt. Serdi en zijn broer serveren reepjes klei recht van de grote homp, waar je lustig mee kunt kliederen, al dan niet met looksaus. Eens jouw boetseerwerk klaar is, gaat het voor een kleine afbaksessie weer de spies op, waar alle kleikunstwerken samengeplakt worden tot één gesammtkunstwerk, een heuse toren van ‘kebabel’.

Theaterparcours de kleinste steipel: thula

Ultima Thule

Wij

 doorlopend vanaf 14.00u.

In ‘Wij’ gaat het theatergezelschap Ultima Thule op zoek naar kleine dingen die mensen binden. Hoe worden we een groep, een gemeenschap. Je staat voor een raadselachtig gebouwtje en wordt voor een keuze gesteld. Kuiken, spiegelei of braadkip? Let op! Er is maar één goede keuze! Kies je juist? Dan behoor je tot de bevoorrechte groep die binnen mag in de fabriek. Je bent er getuige van een verrassend ritueel waardoor je nooit meer alleen 'ik' bent, maar voor altijd 'wij'.

 PICKNICKEN IN HET PARK

De Kleinste Steeple start om 12.30u. met een picknickweide. Breng je boterhammetjes of eigenbereide lunch mee naar het park en wij zorgen voor een gezellig plaatsje, een bankje en een deuntje. Zo ben je er als eerste bij om een van de vele voorstellingen mee te pikken.

 ANIMATIE

Tal van vrijwilligers staan de hele namiddag klaar met leuke doe-en speelactiviteiten voor de hele familie. Laat je verrassen door enkele Waregemse verenigingen zoals Grabbelpas, De Kleine Wereld, Chiro Waregem Centrum en KSA Waregem.

Elke bezoeker houdt rekening met de geldende coronamaatregelen. De Kleinste Steeple is vrij toegankelijk. Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondmasker. Lees meer
We vragen ook om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen.

terug naar startpagina