ENAME MUSIC (park Casier)

ename music

Het nog steeds volledig gratis muziekfestival gaat vanaf dit jaar onder de noemer Ename Music. Het recept zaterdag én maandag blijven we wel behouden. Waarom? Omdat dat gewoon een prima idee is, vind je ook niet? Afspraak in park Baron Casier in de Stationsstraat op 25 én 27 augustus!

GRATIS TOEGANG

 

//ZATERDAG 25 AUGUSTUS

20.00u. JACLE BOW

Een Brusselse band die klinkt als de wedergeboorte van The Faces, met de groove van Keith en de cool van Reed. Studio Brussel koos de groep als één van de 8 finalisten van de Nieuwe Lichting 2015. Daarna tourden ze langs de West Coast van de USA. De uitdaging: 20 shows op 22 dagen, van San Diego tot Seattle. Onderweg namen ze ook een song op samen met de bassist van The Eels. 

21.30u. MILO MESKENS

De Jeff Buckley van Deinze, zegt Isolde Lasoen tijdens De Nieuwe Lichting 2015 op Studio Brussel over laureaat singersongwriter Milo Meskens. Zijn eigenzinnig recept van pop, folk en blues, overgoten met een melancholisch sausje valt in de smaak. Sinds zijn debuutsingle ‘Here With Me’ rijgt Milo de successen aan elkaar met o.a. ‘New beginning’ en ‘Twenty One’. Hij was dit jaar twee keer geselecteerd voor de MIA’s (Hit van het Jaar & Doorbraak). Eind maart bracht hij zijn eerste full album uit: Contrast.

23.00u. K'S CHOICE

In 2017 blies K’s Choice 25 kaarsjes uit, maar de band is nog steeds alive and kicking. In maart verscheen 25, een album dat een overzicht geeft van de carrière van de band, met de grootste hits en een nieuwe opname van Not an Addict featuring Skin van Skunk Anansie! De band van Sarah en Gert Bettens is nog steeds Belgische top: Paradise in Me, Cocoon Crash, Echo Mountain en The Phantom Cowboy, het blijven klinkende titels. En wie kent Not an Addict niet, hun allergrootste (internationale) hit? 

 

//MAANDAG 27 AUGUSTUS

20.00u. HET ZESDE METAAL

West-Vlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die het verschil maakt. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Voeg daarbij een toegankelijke, maar moeilijk vast te pinnen sound, en Het Zesde Metaal oogst op zijn minst verwondering en op zijn best bewondering. 

22.00u. BART PEETERS

Bart sleutelde tijdens zijn solotour aan de nummers van de nieuwe plaat en tour. Ook de Ideale Mannen haalden een frisse neus. Iedereen is er klaar voor. Drie jaar na ‘Op de Groei’ is er een nieuwe plaat: ‘Brood voor Morgenvroeg’. Dit heugelijke feit wordt gevierd met de ‘Brood voor Morgenvroeg’-tour. Bart: “Het doel is heel simpel: er iedere avond het concert van ons leven van maken.” En dat zal zeker lukken tijdens de
Waregem Koerse Feesten!

 

Fotos: Bart Peeters (c)HugoVanBeveren, Milo Meskens (c)JulieRommel, Het Zesde Metaal (c)BacheJespers

 

Voor de veiligheid van iedereen vragen wij
om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen tijdens de feesten.
Bovendien is er camerabewaking tijdens de Waregemse feestweek!

 

Naar het overzicht van de Koerse Feesten

 

Praktische info

Hoe raak ik op de Waregem Koerse Feesten? Waar parkeer ik best? Waar is wat te doen?