MABATOBATO 'de wereld in Waregem'

25 augustus 2019

 park Baron Casier
 GRATIS toegang

vanaf 15.00u.

Voor de 17e keer op rij tovert het park Casier zich om tot een tropisch paradijs vol geuren en kleuren uit de hele wereld. Het resultaat is een heerlijk exotische mix van (wereld)muziek, dans, een wereldkinderdorp vol workshops en een Zuiderse cultuur- en foodmarkt!

Voedsel uit de hele wereld op Mabatobato

PROEF VAN HET ZUIDEN

 

De hele namiddag kan je alle hoeken van de wereld ontdekken op onze sfeervolle markt met infostanden over FairTrade, duurzame ontwikkeling, diversiteit,... Stop zeker ook eens bij de lekkere exotische hapjes en snacks: Congo, Indonesië, Marokko,... zullen je zeker verrassen! En een (h)eerlijke exotische cocktail aan de FairTradebar maakt de cirkel compleet.

Workshops op Mabatobato

WORKSHOPS IN HET ECO-DORP (15.00u.-18.00u.)


Het eco-dorp is de plaats om met je afgedankte spullen aan de slag te gaan. Heb je geen spulletjes bij? Geen nood je vindt er wel een T-shirt, beeldje, kader, … om nieuw leven in te blazen. Uitblazen kan je er ook terwijl je de duurzame eindwerken van enkele studenten industrieel productontwerpen bewondert. Heb je kleine kindjes dan kan je ook hier terecht in de babycorner voor een verse luier, het opwarmen van een hapje of een comfortabele zetel tijdens het voeden van je baby.

 • Tover je afgedankte T-shirt om in een hippe tas
  Voordat je je oude T-shirt wegdoet, laten we zien hoe je er ook een heel leuk en handig tasje van kunt maken. Enige ervaring met naald en draad is totaal overbodig. Kunnen knippen en knopen is voldoende! Zo draag je je duurzaam steentje bij én heb je er een gloednieuw gadget bij!

 • Maak je eigen papier
  Speel zelf voor papierfabriek en maak papier op ambachtelijke wijze. Scheuren, weken, scheppen en drogen. En op het einde van de dag neem je je zelf geschept papier mee naar huis.

 • Zaadbommetjes maken
  Zin om je tuin of buurt op te fleuren met bloemen en planten? Dan zijn zaadbommen de ideale oplossing. Met hulp van de grabbelpasmonitoren maak je je eigen zaadbommen van zaadjes, klei en potgrond. Neem nadien je bommetjes mee naar huis en gooi ze op een stuk braakliggend terrein!

 • Workshop pimpen
  Heb je thuis oude, wat afgeleefde spullen die toch nog te goed zijn om weg te gooien? Met behulp van Pimpanel, restjes papier, stickers, kralen… steek je oude kapstokken, lampen, boeken … in een nieuw kleedje!

 • Workshop ecopercussie
  Maak muziek met recuperatiematerialen! We recycleren, ontdekken nieuwe klanken en creëren samen een symfonisch orkest.

 • Tinikling
  Tinikling is een traditionele Filipijnse volksdans met twee bamboestokken. Twee mensen tikken de stokken tegen elkaar terwijl één of meer dansers tussen de stokken door stappen. Na een korte demonstratie kan je jezelf aan een dansje wagen.
Kel Assouf

MUZIEK


Kel Assouf (16.00u.)

Forsere Touareg desertbluesrock met opzwepende drums, bezwerende gitaar riffs en Tamasheg gezang.
Vanuit nostalgie en de eenzaamheid van de woestijn, bouwt Kel Assouf muziek rond de Touaregcultuur en de strijd tegen discriminatie. Kel Assouf brengt songs over het leven in ballingschap en over vrijheid, vrede en respect voor alle volkeren ter wereld.

The Olympics (18.30u.)
Deze zevenkoppige band met frontman en acteur Maarten Fabriçio Goffin (bekend van o.a. Spitsbroers) versmelt met het publiek! Ze laten zich samen verleiden door de pure liefde voor muziek tijdens een zwoele passionele namiddag. De songs zijn een melting pot van Reggae, Dancehall, Dub, Afro, Dubstep, Ragga en Ska. Maar ook Indiepop, Rock en Elektronische muziek zitten heel subtiel in laagjes verweven in de songs.

Voor het eerst tijdens de Feesten is er één uitbater verantwoordelijk voor de catering in park Baron Casier. Bar-bistro Baron Casier staat in voor de bar tijdens Mabatobato. Je kan er o.a. ook het SUPER 8 IPA-bier van brouwerij Haacht proeven.

Voor de veiligheid van iedereen vragen wij om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen tijdens de feesten.
Bovendien is er camerabewaking tijdens de Waregemse feestweek!

terug naar startpagina