Vierde Pijlers

Vorming lokale fondsenwerving Vierde Pijlers

Workshop Change the Game lokale fondsenwerving hier en in het Zuiden

24 april – 10.15u -17.00u - Waregem

Wil je weten hoe jij en je projectpartner in het Zuiden meer fondsen kunnen verwerven zowel hier als in het Zuiden? Ben je benieuwd hoe je samen met je partner het project kunt ondersteunen? Wil je met een concreet actieplan hiervoor naar huis, en aan de slag gaan?

De dienst Internationale Samenwerking Waregem en de 4 de pijler Educate-Me Kameroen en GenCoo Malawi nodigen  je graag uit voor de eendaagse training Lokale Fondsenwerving. Deze training wordt gefaciliteerd door Wilde Ganzen (Nederlands equivalent van ons 4de pijler steunpunt). 

Jij en je 4de pijler zijn niet de enigen die op zoek zijn naar de broodnodige fondsen voor je project.  Fondsenwerving , het mobiliseren en organisaties om sociale verandering te steunen,  gebeurt overal ter wereld. Wilde Ganzen is de Change the Game Academy gestart om organisaties in ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het zoeken naar fondsen zowel hier in België als in het land/regio waar je werkt in het Zuiden.

Tijdens de vorming leren we meer over mogelijkheden voor en opzet van fondsenwerving in diverse landen en regio’s. We gaan ook praktisch aan de slag met inspiratie uit de Change Game Academy en de ‘elevator pitch’ of ‘verkooppraatje-in-de-lift’ , 2 tools die ons kunnen helpen om ons project op een boeiende manier te leren verkopen aan mogelijke donateurs.

De vorming gaat door op maandag 24 april in de Briek Schottezaal stadhuis Waregem.  We beginnen om 10.15u en eindigen rond 17.00u. Tijdens de lunch van 12.00u tot 13.00u voorzien we een drankje en  broodjes voor de deelnemers.

Inschrijvingen moeten binnen zijn voor 12 april zodat de trainers zich een duidelijk beeld kunnen vormen van de verschillende landen die aanwezig zullen zijn. Hierdoor kunnen ze de vorming beter afstemmen op de specifieke behoeften van de aanwezigen. 

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via een mailtje naar internationalesamenwerking@waregem.be. Je vermeldt hierin de naam van je organisatie, het domein waarop je met de lokale partner werkt en het land en regio waarin jullie werken. Graag ook het telefoonnummer waarop je zelf bereikbaar bent. 

Er zijn slechts 15 plaatsen voorzien voor de vorming. Vlug bevestigen is dus de boodschap!!