MABATOBATO (Park Casier)

zondag 27 augustus van 15.00u. tot 20.00u.

GRATIS TOEGANG

Voor de vijftiende keer op rij tovert het park Casier zich om tot een tropisch paradijs vol geuren en kleuren uit de hele wereld. Het resultaat is een heerlijk exotische mix van (wereld)muziek, dans, een wereldkinderdorp vol workshops en een Zuiderse cultuur- en foodmarkt!

/PROEF VAN HET ZUIDEN

De hele namiddag kan je alle hoeken van de wereld ontdekken op onze sfeervolle markt met infostanden over FairTrade, duurzame ontwikkeling, diversiteit,... Stop zeker ook eens bij de lekkere exotische hapjes en snacks: Congo, Indonesië, Marokko,... zullen je zeker verrassen! En een (h)eerlijke exotische cocktail aan de FairTradebar maakt de cirkel compleet.

/WORKSHOPS VOOR JONG EN OUD (15.00u.-18.00u.)

  • Tentenkamp bouwen: met de hulp van vluchtelingen leren de kinderen een kleurrijk tentenkamp bouwen voorzien van meubeltjes en speeltuigen.
  • Afrikaans speelgoed uit ijzerdraad: speelgoed maken ze in Rwanda zelf met wegwerpmateriaal en met zowat alles wat ze in de natuur vinden.
  • Monoprints van mensen op de vlucht: met deze eenvoudige druktechniek maken we tekeningen van mensen op de vlucht. 
  • Gekke kapsels/Afrikaanse kapsels: de gekke kapsters van dienst nemen je coupe onder de loep en natuurlijk ontbreken de Afrikaanse en rastakapsels niet! 
  • Knutselactiviteiten met Grabbelpas: tover jezelf om tot een wereldburger bij de Grabbelpasstand!

/WERELDDORP VOOR KINDEREN (15.00u.-18.00u.)

Een deel van het park is een heus werelddorp! Kinderen van 4 tot 12 jaar ontdekken er al spelend diverse aspecten van de multiculturele wereld!

/MUZIEK

  • Vluchtelingenband (15.00u.-15.30u.): (onder voorbehoud)
  • Fanfaar Fatal (16.30u.-17.00u. en 17.30u.-18.00u.): deze mobiele fanfare van autodidacten brengt opzwepende Balkanmuziek met trompetten, trommels en trombones. 
  • Mariachi Reloaded (18.00u.-19.30u.): de multiculturele samenstelling van Mexicaanse, Hondurese, Cubaanse en Belgische bandleden zorgt voor veel variatie. Ze springen van het ene ritme naar het andere, beginnen een nummer mariachi stijl, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funky groove. 

 

 

Voor de veiligheid van iedereen vragen wijom geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen tijdens de feesten.Bovendien is er camerabewaking tijdens de Waregemse feestweek!

Naar het overzicht van de Koerse Feesten