Biblab

BIBLAB is een open experimenteel stadslabo dat makers en gebruikers, vindt en verbindt. Het gaat uitdrukkelijk op zoek naar verbindingen in en met de stad.

BIBLAB nodigt Waregemnaars met creatieve ideeën en praktijken uit om in 2018 samen aan de slag te gaan. Elke Waregemnaar met een goed idee komt in aanmerking om zijn/haar praktijk onder te brengen in BIBLAB. Gaande van een coworkspace tot repetitieruimte, een pop-up koffiebar tot concertlocatie, van een evenementenplek tot nadenkruimte,… Alles kan, als het maar creatief is.

De Schakel zet hier samen met de cultuurdienst en de jeugddienst zijn schouders onder en nodigt elke Waregemnaar met een leuk idee uit om contact op te nemen met BIBLAB medewerker Simon Boury. Bedoeling is om na een jaar creatieve uitspattingen de stad voorgoed meer kleur te geven.

Meer informatie:  www.biblab.be

Contact: biblab@ccdeschakel.be 

  1. BIBLAB maakt een prioriteit van het zoeken naar Waregemse elementen die /artisitiek/ ondernemen, creëren, doen, maken, ontwikkelen etc.
  2. Vanzelfsprekend is BIBLAB dus een plek waar dingen gebeuren. Je kan er werken, maken, proberen, experimenteren, repeteren, uitvinden,... Alle dingen gebeuren naast elkaar, met elkaar, voor elkaar en tussen elkaar.
  3. BIBLAB zet in op ontmoeten, mengen en verbinden van BIBLAB-elementen onderling, soms met publiek. BIBLAB gelooft dat die nieuwe ontmoetingen tussen elementen en/of publiek het sociaal-artistieke weefsel vergroten en aanscherpen.
  4. BIBLAB gelooft in de verbindingen die ontstaan uit het gebeuren en het ontmoeten, vluchtig of blijvend. Resultaten zijn welkom, maar het proces is minstens even belangrijk. Elke verbinding voegt iets toe aan BIBLAB en de stad.
  5. BIBLAB wil de verbindingen blijvend verankeren in de stad. Ook na afsluiting van het BIBLAB zal er een residu achterblijven dat de samenstelling van de stad en zijn elementen definitief wijzigt.

Tot eind 2018 is de oude bib aan De Schakel een open stadslabo. De tijdelijke proefopstelling wil nieuwe dynamieken creëren in de stad en tussen zijn makers.

Ben jij op zoek naar een plek om te ondernemen, maken, onderzoeken of proberen in een atelier of gedeelde ruimte? Stuur een mailtje naar biblab@ccdeschakel.be met je contactgegevens en je idee/voorstel in drie zinnen.

Created at: 19/02/2018