Nieuws - meest recent

mrt
13

Speciaal voor de jeugdboekenmaand komt illustrator Marja Meijer op bezoek.
Geïnspireerd door haar prachtige prenten en met materialen uit haar atelier, gaan we samen aan de slag!

Woensdag 13 maart van 14.00u. tot 15.30u.
Van 6 tot en met 8 jaar.
Gratis, wel inschrijven via bibliotheek@waregem.be

mrt
30

De bib en Waregem Sport organiseren ook dit jaar weer een aantal activiteiten rond ‘de koers’.

Workshop mountainbiketechnieken | zaterdag 30 maart
Ontdek hoe je de stadsomgeving kan gebruiken om je fietsbeheersing te verbeteren en je grenzen te verleggen. Zo blijf je ook makkelijker op de fiets tijdens moeilijke passages in de (Vlaamse) Ardennen of het hooggebergte.
Dit wordt georganiseerd ism HOOT vzw.

Eén keer per maand kan je op vrijdagavond in onze Vertelhut naar de leukste verhalen komen luisteren. Ideaal om het weekend in te zetten!

Waar? Bibliotheek Waregem
Wanneer? 22/02, 22/03, 26/04 en 17/05. Telkens van 16.00u. tot 16.30u.
Voor luisteraars van 3 tot en met 8 jaar.
Gratis, vooraf inschrijven niet nodig.

mrt
23

Wat zou een leven zijn zonder je vrienden? Hoeveel échte vrienden kan je hebben? Online en offline? Herken je vrienden in nood?
Allemaal vragen waar we een antwoord op zoeken tijdens de Best Friends Forever-datingsshow van Francesco D’Amigo, de vriendschapswizard met een vijsje los.

Zaterdag 23 maart van 14.00u. tot 15.00u.
Voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar.
3 euro, kaarten in bib 

mrt
08

Tijdens Bib Late Night mag je voor één keer na sluitingstijd in de bib blijven plakken. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en een spannende activiteit!

Waar? Bibliotheek Waregem, Boekenplein 1

Voor wie? jongeren tussen 9 en 12 jaar

Wanneer? Vrijdag 8 maart van 19.00u. tot 22.00u.

3 euro, inschrijven noodzakelijk (via bibliotheek@waregem.be of in de bib)

Sinds 21 september is de graphic novel 'Oorlog in Waregem' gelanceerd. Het boek, dat de laatste dagen van WO I in Waregem beschrijft, is ook te koop in de stadswinkel en de bibliotheek. Het kost 20 euro. Voorintekenaars die niet aanwezig konden zijn op de boekvoorstelling kunnen terecht aan de balie in de bibliotheek (Boekenplein) om hun exemplaar af te halen.

De graphic novel Oorlog in Waregem

KJV

Je bent tussen 5 en 12 jaar? Je leest graag boeken en je wil ook graag je mening geven over die boeken? Je houdt van spelletjes, knutselen en quizzen? Dan is KJV iets voor jou!

Als KJV-jurylid lees je 8 boeken. Je komt 6 keer samen in de bibliotheek om de boeken te bespreken binnen je leesgroep. Aan het einde van het leesjaar stemmen jullie voor het mooiste boek!

Voorlezen XL, dat is 90 minuten voorlees- en knutselplezier! We toveren onze vertelhut om tot een gezellige plek vol grappige en stoere verhalen. Nadien maken we de gekste knutselwerkjes.

Woensdag 8 mei van 15.00u. tot 16.30u.
Voor luisteraars van 5 tot 9 jaar.
Gratis, inschrijven noodzakelijk via bibliotheek@waregem.be

Sinds 1 oktober vind je de bib van Waregem op het Boekenplein. Heel wat trouwe en nieuwe leners vonden hun weg al naar en in de nieuwe bib.
De bib moet een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt. Daarom lanceert de bib nu een virtuele rondleiding. Zo heeft de nieuwe bib voor niemand geheimen meer!

Te voet of met de fiets

Het makkelijkst én milieuvriendelijkst is natuurlijk te voet of met de fiets naar de nieuwe bib komen. Je kan de bib voorlopig enkel bereiken via de Holstraat. Langs de Zuiderlaan blijven de komende weken nog Heras-hekken staan aangezien de rest van de werf nog niet af is.