Nieuws - meest recent

nov
25

Voorlezen, dat is leesplezier voor jong en oud! Tijdens de Voorleesweek  zetten we het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Dit jaar focussen we extra op baby's en peuters.

Ook in de bib wordt er opnieuw voorgelezen, bij een lekker ontbijt nog wel!

Op zaterdag 24 november kan je vanaf 9.00u. in de filialen terecht voor het voorleesontbijt. Zondag 25 november vanaf 8.30u. is de bib van Waregem aan de beurt.
Ouders betalen 3 euro voor een ontbijt, kindjes smullen gratis. Kom langs in pyjama en geniet van de grappigste verhalen!

okt
30

Een lekker hapje maken, een steengoede film, knusse zitzakken en een verrassingsactiviteit: dé ingrediënten voor een zalige filmnamiddag!
We kijken naar Gus, een film over een schuw vogeltje dat graag de wijde wereld wil ontdekken. Maar is hij wel klaar voor zo'n avontuur?

Dinsdag 30 oktober van 14.00u. tot 17.00u.
Vanaf 6 jaar
3 euro, kaarten in bib en stadswinkel 

Sinds 21 september is de graphic novel 'Oorlog in Waregem' gelanceerd. Het boek, dat de laatste dagen van WO I in Waregem beschrijft, is ook te koop in de stadswinkel en de bibliotheek. Het kost 20 euro. Voorintekenaars die niet aanwezig konden zijn op de boekvoorstelling kunnen terecht aan de balie in de bibliotheek (Boekenplein) om hun exemplaar af te halen.

De graphic novel Oorlog in Waregem
nov
16

De lezing gaat door op vrijdag 16 november om 19.30u.

Houssein Boukhriss gaat op zoek naar de meerwaarde van gelijkenissen en verschillen tussen mensen, maar ook naar eventuele grenzen bij het respecteren van dit verschil. Want iedereen heeft zijn ‘eigenaardigheden’ maar ook zijn ‘eigen aardigheden’. Boukhriss focust zich vooral op de werkvloer.
Daarmee mikt de lezing onder andere op leerkrachten, schooldirecties, organisaties, werkgevers en werknemers.
I.s.m. CC De Schakel

KJV

Je bent tussen 5 en 12 jaar? Je leest graag boeken en je wil ook graag je mening geven over die boeken? Je houdt van spelletjes, knutselen en quizzen? Dan is KJV iets voor jou!

Als KJV-jurylid lees je 8 boeken. Je komt 6 keer samen in de bibliotheek om de boeken te bespreken binnen je leesgroep. Aan het einde van het leesjaar stemmen jullie voor het mooiste boek!

Week van de Smaak: gezond-tijd
15 – 25 november
We staan met z’n allen even stil bij onze voeding en onze gezondheid. Een druk programma in de bib!

Voorlezen XL, dat is 90 minuten voorlees- en knutselplezier! We toveren onze vertelhut om tot een gezellige plek vol grappige en stoere verhalen. Nadien maken we de gekste knutselwerkjes.

Woensdag 21 november, woensdag 19 december, telkens van 15.00u. tot 16.30u.
Voor luisteraars van 5 tot 9 jaar.
Gratis, inschrijven noodzakelijk via bibliotheek@waregem.be

okt
19

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur.
De Digitale Week loopt dit jaar van 19 oktober tot en met 4 november. In de bib staat heel wat op het programma:

Infosessie routeyou - 24/10 - 19u30 – BibBox - gratis

In maart vieren we opnieuw in heel Vlaanderen de Jeugdboekenmaand. Het thema is deze keer vriendschap, een heel mooi thema waarrond we zowel tijdens de schooluren als daarbuiten enkele mooie activiteiten gepland hebben. 

Dit jaar is het de beurt aan de leerlingen van het 1ste, 2de, 5de en 6de leerjaar om een auteur te ontmoeten. 

Auteurs: 1ste en 2de leerjaar, 5de en 6de leerjaar

Mattias De Leeuw

Sinds 1 oktober vind je de bib van Waregem op het Boekenplein. Heel wat trouwe en nieuwe leners vonden hun weg al naar en in de nieuwe bib.
De bib moet een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt. Daarom lanceert de bib nu een virtuele rondleiding. Zo heeft de nieuwe bib voor niemand geheimen meer!