Chiro Centrum krijgt nieuwbouw

Gepubliceerd op vrijdag 07 oktober 2022

De gemeenteraad keurde tijdens de zitting van dinsdag 4 oktober het ontwerp voor de nieuwbouw van Chiro Centrum op het jeugdeiland in Waregem unaniem goed. Door de opbouw op de huidige structuur verkleint de voetafdruk van bebouwing op het jeugdeiland.

In de gemeenteraadszitting van 26 mei 2021 werd Pluspunt Architectuur uit Waregem aangesteld voor de ontwerpopdracht van een nieuwbouw voor Chiro Centrum. Na diverse overlegmomenten met alle betrokken partijen is er nu een passend ontwerp. Er wordt onder meer rekening gehouden met brandpreventie, ventilatie en toegankelijkheid.

Minimale ruimtelijke impact

Het is de bedoeling om het hoofdgebouw te behouden, maar uit te breiden. Op de huidige structuur komt een tweede verdieping en het gebouw wordt in de lengte wat groter. Op die manier zal Chiro Centrum over de noodzakelijke lokalen en berging beschikken. De andere, oude lokalen worden gesloopt en de ruimte wordt mee opgenomen in de groene omgeving. Door de huidige Chirolokalen intern te verbouwen en uit te breiden, wordt de ruimtelijke impact van het gebouw, volledig binnen de Gaverbeekvisie, tot een minimum herleid.

Voor deze broodnodige investering in jeugdinfrastructuur trekt het stadsbestuur bijna 600 000 euro uit, waarvan 100 000 euro voor interne renovatie.

chiro jeugdcentrum nieuw ontwerp
3D-ontwerp nieuwbouw Chiro Centrum