Cyclobib

 

Met de organisatie van Cyclo Cross Masters en Dwars door Vlaanderen weten we het al langer, Waregem draagt de fiets hoog in het vaandel. Ook de bib doet hier graag aan mee! In maart organiseren we Cyclobib, een maand waarbij we de wielersport in de kijker plaatsen. 

 

Er staat voor elk wat wils op het programma:

-       Op donderdag 9 maart om 19.30u. wordt Waregemnaar Matthias Declercq geïnterviewd door Stijn Vlaeminck (Sporza, Stubru) over zijn boek De Val. De Val gaat over Iljo Keisse, Wouter Weylandt, Dimitri De Fauw, Bert De Backer en Kurt Hovelijnck. Ze zijn jong, populair en schoppen het tot profwielrenner. Maar wat hen samenbracht, de koers, rukt hen ook uit elkaar.

-       Op woensdag 15 maart om 19.30u. is er een workshop online en digitaal fietsen. Van routes uitstippelen, over de nieuwste wielerapps en de beste websites, tot digitaal de koers volgen of een fiets huren, we bekijken het allemaal!

-       Op vrijdag 24 maart om 16.00u. is er voor de allerkleinsten een voorleeshalfuurtje met de leukste fiets- en wielerverhaaltjes.

-       Doorlopend zijn er twee tentoonstellingen: De heuvels van de Ronde met foto’s van landschapsfotograaf Bart Heirweg en koersspulletjes van Sep Vanmarcke. 

 

Meer info vind je verder op de site of via bibliotheek@waregem.be

Created at: 23/02/2017