Nieuws - meest recent

Het stadsbestuur deelt mee dat volgende plaatsen beschikbaar zijn op de wekelijkse zaterdagmarkt in Waregem:

Op de woensdagmarkt in Beveren-Leie (Kerkplein) zijn er twee vrije plaatsen voor marktkramers. Deze ruimtes zijn 8 meter groot en 5 meter groot.

sep
05

Vanaf woensdag 5 september kan je ook op de wekelijkse markt in Beveren-Leie terecht om jouw boodschappen te doen.
Een tiental marktkramers brengen je er een divers aanbod van groenten, fruit, textiel, zuivel, vlees, vis, bloemen, snoep...

Zelfstandige ondernemers van KMO's - evenals hun medewerkers - volgen vaak minder opleiding dan hun collega's werkzaam bij grote(re) ondernemingen. De voornaamste reden hiervoor is tijdsgebrek. Nochtans hebben (klein)handelszaken met beter opgeleide medewerkers en zaakvoerders meer kans op slagen. Daarom wil stad Waregem in samenwerking met SYNTRA Vlaanderen workshops organiseren.

Onder grote belangstelling werd donderdag 9 oktober het officiële startschot voor de nieuwe stadsbibliotheek gegeven met een eerste steenlegging. De nieuwe bib is een belangrijk onderdeel van project ZuidBoulevard en zal de hoek van de Holstraat met de Zuiderlaan een nieuwe uitstraling geven.

De bedrijvensite Transvaal aan de Vijfseweg (Windhoek) is een reconversieproject van een vroegere fabriek van Sofinal/Sofitex. Er zijn nog zeven modules te koop aan verbeterde voorwaarden.

Eind 2011 gingen het stadsbestuur en de intercommunale Leiedal op zoek naar een nieuwe naam voor de voormalige productiesite van Bekaert Textiles. Uit maar liefst 70 voorstellen van Waregemnaars werd de naam Groenbek gekozen.

De Unie van Zelfstandige Ondernemers Unizo UNIZO bekroonde voor de zevende keer de UNIZO Laureaat Ondernemende Gemeente. Waregem kreeg hierin een pluim van de jury.