Graphic novel 'Oorlog in Waregem' verkrijgbaar

De graphic novel Oorlog in Waregem

Sinds 21 september is de graphic novel 'Oorlog in Waregem' gelanceerd. Het boek, dat de laatste dagen van WO I in Waregem beschrijft, is ook te koop in de stadswinkel en de bibliotheek. Het kost 20 euro. Voorintekenaars die niet aanwezig konden zijn op de boekvoorstelling kunnen terecht aan de balie in de bibliotheek (Boekenplein) om hun exemplaar af te halen.

Meeslepend verhaal

"Jim en Sophie zijn gefascineerd door de vele graven op het Flanders Fields American Cemetery in hun stad, Waregem. Wie zijn die soldaten die er begraven liggen? En waarom zijn dat meestal Amerikaanse soldaten? Ze aarzelen geen seconde als ze een schoolwerk moeten maken voor het vak journalistiek. Ze trekken door Waregem, op zoek naar de verhalen van gesneuvelde soldaten en hoe de Waregemnaars de (laatste weken van de) Eerste Wereldoorlog doorkwamen."

Dat is het verhaal in de graphic novel die Ivan Petrus Adriaenssens in opdracht van de stad tekende. Je leest/ziet er alles over de verwoestende laatste weken van WOI in Waregem, met levensechte tekeningen en een historisch achtergronddossier. Het is een uniek historisch stuk, geschikt voor iedereen die zich voor Waregem en/of WOI interesseert!

De graphic novel Oorlog in Waregem

Boekenplein 1
8790
Waregem
056 62 13 70
Nu open
10:00 - 16:00
Alles weergeven
Created at: 24/09/2018