Nieuwe fase heraanleg Expresweg

Heraanleg N382 Expresweg

[UPDATE 28 JUNI]

Dinsdagmorgen 3 juli startte de volgende fase van de werken op de Expresweg. De aannemer begon dan met de heraanleg richting Gentseweg. Dat betekent dat de werfzone zich op de andere (reeds heraangelegde) kant van de rijweg bevindt.

Extra gevolgen

  • Hoe rijd ik langs de werf sinds 3 juli? werfplan_fase 2
  • Waregemstraat/Desselgemseweg terug open
  • Door de kantwissel van de werf is de Verbindingsweg helemaal afgesloten
  • Henri Lebbestraat terug open
  • omleidingen in/via Hoogmolenstraat en Industrielaan zijn vervallen.

[ORIGINEEL BERICHT]

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de Expresweg tussen de rotonde aan de Biest en de Henri Lebbestraat. Op dinsdag 28 mei startten de voorbereidende werken, zoals het aanbrengen van signalisatie en het maken van doorsteken in de middenberm. Sinds 4 juni moet het doorgaand verkeer op de Expresweg over één rijstrook in elke richting, zodat er aan de andere rijvakken kan worden gewerkt. In de eerste fase werkt de aannemer richting E17, in de tweede fase richting Gentseweg. Het einde van de werken is gepland voor eind augustus.

Veiliger en beter

De heraanleg gebeurt omdat de bestaande rijweg versleten is door onder andere spoorvorming. Daarnaast maakt AWV van dit onderhoud gebruik om de Expresweg grondiger aan te pakken. Het project moet ook de doorstroming van het verkeer optimaliseren. Dat gebeurt door het rondpunt tussen de Bieststraat en Vredesstraat te vervangen door een kruispunt met voorsorteerstroken en verkeerslichten. Tot slot verbetert een afgescheiden fietspad de veiligheid van de fietsers.

Kom met de fiets

Tijdens de werken zijn er verkeersmaatregelen en omleidingen voor het verkeer. De beste manier om in (centrum) Waregem te raken is meer dan ooit de fiets, ook voor de pendelaars die van iets verder komen. Zo zijn er enkele gratis afgesloten fietsstallingen voorzien tijdens de werken. Voor fietsers zijn er ook specifieke omleidingen, om zo weinig mogelijk tussen het andere verkeer te moeten rijden.

Alle info over de werken

www.waregem.be/expresweg

Created at: 15/05/2018