Heraanleg Westerlaan - Noorderlaan: laatste fase!

In de week van 5 november is de aannemer gestart met de laatste fase van de wegenwerken in de Westerlaan. Deze fase duurt tot eind dit jaar.

Verkeer en omleiding

Tijdens deze fase is er in de Westerlaan geen verkeer mogelijk tussen de Zeswegen en de kluifrotonde. Het verkeer dat naar de Noorderlaan moet, volgt een omleiding via de Zuiderlaan en de Oosterlaan.
In de omgekeerde richting rijd je via de Olmstraat naar het centrum. Vanuit het bereikbare stuk van de Westerlaan volg je de Vennestraat, Processiestraat en Olmstraat.

De Toekomststraat is tijdens deze fase enkel bereikbaar via de Broekstraat. Daarom is er in deze straat tijdelijk tweerichtingsverkeer. Hier vind je het plan met de werfzone en de omleidingen.

Fietsers en voetgangers

Vanaf maandag 26 november kunnen de fietsers en voetgangers het nieuwe kruispunt Zeswegen gebruiken.

Lijnbussen

Voor de bussen van de Lijn verandert er niets. Zij rijden dezelfde routes die ze al sinds 3 september volgen.

  • De Lijn Oost-Vlaanderen: lijnen 58 (Oudenaarde-Waregem) en 59 (Kruishoutem-Waregem) stoppen niet meer aan de haltes RMS (Jozef Duthoystraat), VTI (Broekstraat) en Koninklijk Atheneum (Westerlaan). De vervanghalte is de nieuwe bushalte aan de kluifrotonde.
  • De Lijn West-Vlaanderen: lijnen 71 (Kortrijk-Deerlijk-Waregem), 75 (Kortrijk-Deinze), 81 (Ingelmunster-Anzegem) en 85 (Spiere-Anzegem-Waregem) stoppen niet meer aan de haltes RMS (Jozef Duthoystraat), VTI (Broekstraat) en Koninklijk Atheneum (Westerlaan). De vervanghalte is de nieuwe bushalte aan de kluifrotonde. Ook de belbus kan tijdelijk niet meer stoppen aan het Koninklijk Atheneum.

 

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 12 76
Nu gesloten
Meer
Alles weergeven
Created at: 08/11/2018