Nieuws - meest recent

Minister Vandeurzen staat de laatste tijd in de vuurlinie door zijn beleid voor personen met een handicap.
De gehandicaptenzorg maakt een grote omslag. Vroeger werden mensen met een beperking voor begeleiding of opvang toegewezen aan een dienst of een instelling. Dat is nu veranderd. Afhankelijk van hoeveel zorg ze nodig hebben, krijgen ze een budget toegewezen om zelf hun zorg te organiseren en in te kopen. Zo moeten ze hun zorg ook meer in eigen handen kunnen nemen.

Kiwanishuis
nov
20

Lang leve de senioren ! Dat we met zijn allen steeds ouder worden, is geen verrassing meer. Daarnaast blijven we ook langer gezond. Want door stijgende welvaart, gezonde voeding en betere zorg treden fysieke en mentale ouderdomsgebreken steeds later op. Eigenlijk worden we dus niet alleen ouder, maar blijven we ook langer jong. De vijftiger van nu leeft als de veertiger van een aantal jaren geleden !

Van oktober tot en met maart zijn de zes Waregemse begraafplaatsen dagelijks open van 9.00u. tot 17.00u. Op 31 oktober, 1 november en 2 november zijn ze uitzonderlijk een uur vroeger open, dus van 8.00u. tot 17.00u. Van 20 oktober tot 10 november mogen aannemers geen werken uitvoeren op de begraafplaatsen.

Occasionele Politieverordeningen Schepencollege 11/10/17

Hieronder vind je de dossiers die op het Schepencollege van 18 oktober 2017 goedgekeurd werden.

Voor dossiers die analoog werden ingediend:
De stedenbouwkundige vergunningen worden steeds per aangetekende zending aan de bouwheer overgemaakt in de week volgend op het betreffende Schepencollege. Bij de vergunning vind je een bekendmaking op A3-papier.

Van 16 tot 26 november is het Week van de Smaak. Tijdens de elfde Week van de Smaak staat De Smaak van Morgen centraal. De bib doet hier graag aan mee!
Kijk een week lang vooruit en ontdek de smaak van morgen!

- Woensdag 15/11: de bib nodigt haar buren uit! Een kennismaking tussen buren met een heuse potluck. Op uitnodiging

Spelotheek VakjeVooruit is er voor alle kinderen van 2 tot 12 jaar. Wil je een spelletje ontlenen? Dat kan! We hebben er meer dan 250! Voor elke leeftijd. Voor jou alleen, voor met twee en zelfs voor een hele groep vriendjes. Of mama en papa, want die mogen zeker meedoen. Oh ja, er zijn ook puzzels, strips en leesboekjes.

Lid worden is gratis. Je betaalt enkel 0,50 euro per spelletje dat je leent en je mag het 2 weken bijhouden. Kindjes tot 8 jaar brengen wel hun mama, papa, oma of opa mee om iets te mogen ontlenen.

spelotheek vakje vooruit

Van 18 tot 26 november is het Voorleesweek. Dit jaar staat de Voorleesweek in het teken van alle voorleespapa’s. Ook in de bib wordt er opnieuw voorgelezen, bij een lekker ontbijt nog wel!

Op zaterdag 25 november kan je vanaf 9.00u. in de filialen terecht voor het voorleesontbijt. Zondag 26 november vanaf 8.30u.is de bib van Waregem aan de beurt. Ouders betalen 3 euro voor een ontbijt, kindjes smullen gratis. Kom langs in pyjama en geniet van de grappigste verhalen!

Kaarten te koop in bib en stadswinkel