Hoe kom ik best naar de nieuwe bib?

Te voet of met de fiets

Het makkelijkst én milieuvriendelijkst is natuurlijk te voet of met de fiets naar de nieuwe bib komen. Je kan de bib voorlopig enkel bereiken via de Holstraat. Langs de Zuiderlaan blijven de komende weken nog Heras-hekken staan aangezien de rest van de werf nog niet af is.

Met de wagen

  • Vind je het Boekenplein nog niet op je GPS? Geef dan 'hoek Zuiderlaan en Holstraat' in.
  • Je kan gratis parkeren aan het Jeugdcentrum en op de Zuiderlaan. Meer info over gratis parkeren in Waregem vind je hier.
  • De dichtstbijzijnde parking is de nieuwe ondergrondse parking Zuiderpromenade. Als je daar de trap of lift neemt (ver van de ingang, bij de U-bocht in de parking), kom je uit op het Boekenplein. Deze parking is betalend, tarieven vind je hier. Trouwens, het eerste uur ondergronds parkeren is altijd gratis!
  • Personen met een beperking parkeren ook best in de nieuwe ondergrondse parking. Er zijn daar enkele aangepaste parkeerplaatsen voorzien. Vlak bij die parkings is een lift die uitkomt op het Boekenplein, vlak voor de bib.

Met de bus

Er zijn verschillende bushaltes op wandelafstand van de nieuwe bib. In de Zuiderlaan stoppen heel wat bussen aan De Meers, in de Holstraat is er ook een halte aan de renbaan. Voor meer info over welke lijnen deze haltes bedienen, kan je op de website van De Lijn heel eenvoudig zoeken.

Created at: 10/10/2016