Nieuws - meest recent

Gouverneur Decaluwé organiseerde op donderdag 19 juli 2018 een crisisoverleg om de rest van de waterschaarste- en droogtetoestand in te schatten. De situatie is alarmerend.

Het politiebesluit genomen door de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen op datum van 19 juli 2018 betreffende brandgevaar in de provinc

Het politiebesluit genomen door de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen op datum van 19 juli 2018 betreffende watergebruik in de provincie West-Vlaanderen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 19 juli 2018.

KJV

Je bent tussen 5 en 12 jaar? Je leest graag boeken en je wil ook graag je mening geven over die boeken? Je houdt van spelletjes, knutselen en quizzen? Dan is KJV iets voor jou!

Als KJV-jurylid lees je 8 boeken. Je komt 6 keer samen in de bibliotheek om de boeken te bespreken binnen je leesgroep. Aan het einde van het leesjaar stemmen jullie voor het mooiste boek!
De leukste leesclub van het land gaat van start op 28 september.

Sinds april zijn er al veertien besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij pluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus is zeer besmettelijk voor deze dieren. Daarom is er sinds 2 juli een verbod op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Maar je kan ook maatregelen nemen om je kippen te beschermen.

aug
26

BEKENDMAKING BESLUIT

 

Nummer 2018-226

 

Internationale Samenwerking

 

Er zijn heel veel wespen dit jaar: onze brandweerploegen doen hun uiterste best om alle aanvragen zo spoedig mogelijk te behandelen. Heb je een wespennest én heb je er last van? Dan halen zij dat kosteloos voor je weg. Registreer je melding online via het wespenloket op www.hvzfluvia.be.

aug
23

De jeugddienst organiseert terug een kinderoptreden om de zomer af te sluiten. Dit jaar zorgt JEUK voor een spetterende kinderfuif, waarop iedereen zijn beste dansmoves kan bovenhalen. Daarna zal De Bende er voor zorgen dat alle kinderen, mama’s en papa’s kunnen meezingen en swingen op de bekende hits van verschillende artiesten. Tickets kosten 5 euro en worden verkocht in de stadswinkel.

Nummer 2018-228 

De beslissing genomen door de Gemeenteraad op datum van 03/07/2018 betreffende wijzigen straatnaam: principieel goedkeuren wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 05/07/2018.

Nummer 2018-227

De beslissing genomen door de Gemeenteraad op datum van 03/07/18 betreffende vaststellen nieuwe straatnamen: principieel goedkeuren wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website vanaf 05/07/2018.

Dit betreft Venbos voor de nieuwe verkaveling bij de Zilverbergstraat te 8792 Waregem.

De reglementen en verordeningen, bedoeld in art. 186 van het gemeentedecreet, treden in werking de 5e dag na de bekendmaking ervan, tenzij het anders bepaald is.