Kunstenparcours 'Contrei Live' strijkt vanaf juli neer in Waregem

Gepubliceerd op Maandag 18 mei 2020
meershuisje

Van 9 juli tot en met 26 oktober 2020 organiseert Intercommunale Leiedal, samen met tal van andere partners, een kabbelend kunstenparcours op en langs het water in de 13 steden en gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. Het parcours kreeg de naam 'Contrei Live'.

Het centrale thema van het parcours is 'water'. 16 kunstenaars en ontwerpers uit binnen -en buitenland nodigen het publiek uit om de streek te verkennen op en over het water en stil te staan bij het belang ervan.

Meershuisje aan Gaverbeekse Meersen

Ook in Waregem komt er een kunstwerk, namelijk 'Het Meershuisje'. Het kunstwerk, dat letterlijk een huisje is, doet dienst als uitkijkpost en bezinningsplek. Het biedt een unieke kijk op de Gaverbeek met haar weilanden eromheen en haar biodiversiteit. In de schoorsteen van het Meershuisje zit een periscoop waardoor je een prachtig, panoramisch zicht krijgt op het landschap. Naast een leuk plekje om de natuur optimaal te ontdekken, is het kunstwerk ook een herkenbaar punt middenin de natuur.

Het Meershuisje bevindt zich in de Gaverbeekse Meersen. Het natuurgebied dat in de volksmond beter bekend staat als de Oude Spoorwegberm.

Het kunstwerk is ontworpen door de Nederlandse architect, Rick Abelen. Hij werkt voor een architectenbureau en realiseert ook eigen projecten. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit de bebouwde wereld met al zijn complexiteit, architectuur en maakbaarheid. Zijn interesse hierin geeft Abelen enorm veel voldoening en energie, elke dag opnieuw.

16 kunstwerken in 13 verschillende steden of gemeenten

Het kunstenparcours telt 16 kunstwerken in 13 verschillende steden of gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen, waaronder Waregem. Het parcours is bovendien volledig gratis. Wil je graag weten waar de kunstwerken zich precies bevinden en wat je ervan kan verwachten? Alle info vind je op de site van Intercommunale Leiedal

Contrei Live

Fietskaart met fietslussen

Indien je het volledige kunstparcours wil verkennen, kan je gebruik maken van deze handige fietskaart met fietslussen. Aan de hand van drie fietslussen die werken via knooppunten kan je fietsen van kunstwerk naar kunstwerk.

De fietskaart kan je gratis afhalen in de stadswinkel.

 Download hier de fietskaart

 

WandelFotoZoektocht 

Het kunstwerk 'Het Meershuisje' is ook te zien tijdens de WandelFotoZoektocht die de dienst toerisme in elkaar stak. De zoektocht loopt nog tot en met 31 augustus 2020. Bovendien zijn er tal van leuke prijzen mee te winnen. Ontdek de wandeltocht HIER!