Nieuws - meest recent

De bouw van de nieuwe sluis in Sint-Baafs-Vijve is volop bezig. Momenteel is de aannemer van de Vlaamse Waterweg bezig met het plaatsen van buispalen en damplanken voor de bouwkuip van de nieuwe sluis en de nieuwe oevers. Dit zorgt voor geluidshinder en trillingen, voelbaar tot buiten de werfzone.

Trillingen door aanleg sluis Sint-Baafs-Vijve
jul
30

Publieke inspraak van 30 juli 2018 tot en met 30 augustus 2018 over de Aanduiding van watergevoelige Openruimtegebieden

Het plan heeft tot doel watergevoelige openruimtegebieden aan te duiden voor behoud of versterking van het open of groene karakter in functie van waterbeheersing.

Sinds april zijn er al veertien besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij pluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus is zeer besmettelijk voor deze dieren. Daarom is er sinds 2 juli een verbod op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Maar je kan ook maatregelen nemen om je kippen te beschermen.

Er zijn heel veel wespen dit jaar: onze brandweerploegen doen hun uiterste best om alle aanvragen zo spoedig mogelijk te behandelen. Heb je een wespennest én heb je er last van? Dan halen zij dat kosteloos voor je weg. Registreer je melding online via het wespenloket op www.hvzfluvia.be.

Na de besmetting op 7 juli in Zulte, is er op 17 juli een besmetting met de ziekte van Newcastle vastgesteld op een professionele pluimveehouderij in Waregem. Het FAVV verklaarde dit bedrijf tot haard. Rond deze haard zijn een beschermingsgebied met een straal van 3 km en een toezichtsgebied met een straal van 10 km afgebakend.

Door het gebrek aan regenval en de warmte van de voorbije (en komende) tijd geldt vanaf vandaag code geel voor waterverbruik in o.a. West-Vlaanderen. Deze 'waakzaamheidsfase' geldt dus ook in Waregem. Daarom vragen we aan al onze inwoners om spaarzaam om te gaan met leidingwater.

Bekendmaking beslissing onderzoek tot milieueffectrapportage RUP nr. 18-1 Stationsomgeving

Publieke inspraak over het plan-MER voor het PRUP Omleidingsweg Anzegem

Bekendmaking beslissing onderzoek tot milieueffectrapportage aanvraag tot planologisch attest Vanhoutte Carpets NV

Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan gevaar opleveren voor de gezondheid van mens en dier. En soms kunnen die pesticiden nog lang nawerken. Er bestaan heel wat alternatieven waarmee je de natuur respecteert en in de eerste plaats je eigen gezondheid. Want zonder is gezonder.