Leiewerken: werken zaterdagnacht en zondagnacht

dec
08
dec
09

De bouw van de nieuwe sluis in Sint-Baafs-Vijve is volop bezig. Voor het plaatsen van damplanken voor de bouwkuip moet er een massief object onder water verwijderd worden. Dat gebeurt zaterdagnacht 8 december en zondagnacht 9 december.

Obstakels onder water

Momenteel werkt de aannemer vooral in de zone tussen de nieuwe en de bestaande sluis. Voor de start van de installatie van damplanken werd er eerst een betonnen plaat onder water verwijderd. Bij het intrillen van de nieuwe damplanken stootte de aannemer op een tweede massief object bevindt onder de eerste betonnen plaat. Omdat het object te diep in het water ligt, komt er een ponton ponton op het water op het water voor de bestaande sluis. Vanop dit ponton zal dan het massief verwijderd worden.

Werken van zaterdag op zondag

Omdat het ponton voor de sluis ligt, moeten de werken gebeuren wanneer er geen scheepvaart is. De werken worden dus noodgedwongen uitgevoerd in het weekend van 8 en 9 december.

  • zaterdagavond van 18.00u. tot zondagochtend 10.00u.
  • zondagavond van 18.00u. tot maandagochtend 6.00u.

De geluidshinder zal beperkt zijn, aangezien de werken onder water plaatsvinden.

 

Vragen? Werken gaan onvermijdelijk gepaard met hinder, maar De Vlaamse Waterweg nv doet er alles aan om die hinder zo beperkt mogelijk te houden. Voor meer informatie of concrete vragen over de Leiewerken in Sint-Baafs-Vijve kan u altijd terecht via seineschelde@vlaamsewaterweg.be.

Bron

Vlaamse Waterweg
Created at: 05/12/2018