Nieuws - meest bediscussieerd

Vanaf 4 januari 2010 kan je nu ook gratis cd's ontlenen in de bibliotheek. Op deze manier wil de Waregemse bibliotheek hun waardevolle en uitgebreide muziekcollectie nog toegankelijker maken voor alle leners.

Er zijn heel veel wespen dit jaar: onze brandweerploegen doen hun uiterste best om alle aanvragen zo spoedig mogelijk te behandelen. Heb je een wespennest én heb je er last van? Dan halen zij dat kosteloos voor je weg. Registreer je melding online via het wespenloket op www.hvzfluvia.be.

We vieren jaarlijks op 21 mei dat we een multiculturele samenleving zijn.

Het doel van de Werelddag van de Culturele Diversiteit is om mensen de gelegenheid te geven stil te staan bij de waarde van culturele diversiteit en hoe we kunnen 'samen leven'. Het is belangrijk dat we voldoende aandacht besteden aan de herkomst van onze afzonderlijke culturen met hun eigen typische kenmerken. Pas als we onszelf echt kennen, kunnen we vooruit met ontwikkeling.

10 dingen die je eens kan doen

Waregem heeft van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits een subsidie van 133 000 euro toegewezen gekregen. De bestemming is een nieuw eenrichtingsfietspad in de Deerlijkseweg.

Waregem zet volop in op de gezondheid van alle inwoners via de verenigingen.

Van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari kan je naar hartenlust schaatsen op de overdekte ijspiste op de Markt. Ook dit jaar staan er chalets voor de Waregemse verenigingen. Schrijf je vereniging snel in!

winterchalets aan ijspiste

BEKENDMAKING BESLUIT

 

Nummer 1173

 

jan
31

Donderdag 31 januari 2019 is het Gedichtendag en meteen ook start van de Poëzieweek.
Dé ideale gelegenheid om de poëziebundel De klaverknoop van Paul Demets voor te stellen. Hij wordt over deze nieuwe dichtbundel, die dit najaar verscheen, geïnterviewd door Yves Van Durme.

 

Donderdag 31 januari om 19.30u.

Bibbox, Boekenplein 1

Gratis, wel inschrijven via bibliotheek@waregem.be

BEKENDMAKING BESLUIT

 

Nummer 1991

Burgerlijke stand

 

De beslissing genomen door Gemeenteraad op datum van 03/10/17 betreffende goedkeuren wijzigen huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen en lijkbezorging wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 10/10/2017.

De reglementen en verordeningen, bedoeld in art. 186 van het gemeentedecreet, treden in werking de 5e dag na de bekendmaking ervan, tenzij het anders bepaald is.

De huidige sluis in de Leie in Sint-Baafs-Vijve is te klein voor deze grotere schepen en dus moet er een nieuwe sluis gebouwd worden. Om de bouw ervan te kunnen realiseren, zijn de nodige vergunningen aangevraagd. Bij de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning loopt een openbaar onderzoek. Dit onderzoek loopt van 22 maart 2017 tot 20 mei 2017. De plannen kunnen ingekeken worden op de dienst stedenbouw van het stadhuis. De bouw kadert in het grootscheepse binnenvaartproject van Waterwegen en Zeekanaal NV: "Seine Schelde Vlaanderen."

nieuwe sluis in Sint-Baafs-Vijve