Nieuws - meest bekeken

Sinds dinsdag 15 mei zijn de camera's van de trajectcontrole in Waregem opgestart. In de Desselgemseweg en de Wortegemseweg controleren ze vanaf dan op snelheid. De camera's die aan het op/afrittencomplex van de E17 staan, zijn er vooral voor de veiligheid.

Trajectcontrole start vanaf 15 mei

Van 29 tot 31 maart 2019 vindt de zevende editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Het druk bezochte kunstparcours verbindt zes locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van fel gesmaakte hedendaagse kunstexpo’s en performances. Via een uitgestippelde wandel/fietsroute kan de bezoeker halt houden in Be-Bart, BruthausGallery, Cultuurcentrum CC De Schakel, Zaal 29 (Kunstacademie), Claessens Canvas en Verde-Art Gallery.

dec
07

Ook dit jaar kan je elke dag tussen 7 december en 6 januari op de Markt terecht voor je portie ijsglijden en ander plezier! In december komt de eindejaarssfeer je tegemoet…

Van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari kan je naar hartenlust schaatsen op de overdekte ijspiste op de Markt. Ook dit jaar staan er chalets voor de Waregemse verenigingen. Schrijf je vereniging snel in!

winterchalets aan ijspiste

In Waregem mag je op Oudejaarsavond zonder machtiging van het stadsbestuur vuurwerk afsteken tussen 23.30u. en 00.30u. Dat moet je op voorhand laten weten aan de omwonenden binnen een straal van 50 meter. Schiet het vuurwerk ook enkel af tijdens het half uur vlak voor en vlak na de jaarwisseling. Dieren kunnen immers erg lijden (en zelfs bezwijken) onder vuurwerkstress.

Sinds 2 januari kan elke Waregemnaar niet alleen terecht op de recyclageparken van Waregem, maar ook in die van Wielsbeke en Deerlijk. Door de samenwerking krijgen we ruimere openingsuren en een betere dienstverlening.

Vanaf vandaag kan je met Mijn Bibliotheek in een handomdraai materialen voor het hele gezin verlengen of reserveren en dat in de verschillende bibliotheken waar je lid bent!

Vanaf de week van 10 april is het niet meer toegelaten om de Stijn Streuvelsstraat in te rijden vanaf de Desselgemseweg.

aug
22

Woensdag 22 augustus ging de Posterijstraat terug open voor alle verkeer!

Heraanleg Posterijstraat

De registers van burgerlijke stand van 1797 tot 1910 zijn raadpleegbaar in het stadsarchief.