Memorial Day

26 mei 2019

Tijdens het laatste weekend van mei herdenken de American Battle Monuments Commission, de American Overseas Memorial Day Association en de Amerikaanse Ambassade in Brussel de gesneuvelde Amerikaanse soldaten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.   Zoals elk jaar is er ook in Waregem een plechtige herdenking op Memorial Day. Vanaf 15.00u. hoor je er onder andere het gedicht In Flanders Fields en het Amerikaanse volkslied. Dat wordt gezongen door de leerlingen van enkele Waregemse basisscholen. Verder houden enkele  leden uit de Belgische en Amerikaanse civiele en militaire wereld een toespraak. Een Belgische muziekkapel speelt de nationale volksliederen.

Shuttlebus

Aangezien dezelfde veiligheidsvoorschriften gelden zoals vorig jaar, kunnen de vlaggendragers en andere geïnteresseerden gebruik maken van een shuttledienst. De opstapplaats is voorzien nabij de Bandencentrale in de Flanders Fieldweg vanaf 14.15u. De shuttle blijft tot een half uur na de plechtigheid de vervoersdienst voorzien.

Verkeersmaatregelen op zondag 26 mei

  • Parkeerverbod op parking voor Amerikaanse begraafplaats, in de Bossstraat tussen de Wortegemseweg en de Fazantenlaan, in de Fazantenlaan, in de Wortegemseweg tussen de Bosstraat en de Fazantenlaan en in de Flanders-Fieldweg tussen de Wortegemseweg en huisnummer 11 van 12.30u. tot 18.00u. De toegang is er bovendien verboden van 14.00u. tot 16.45u., dit geldt ook voor de Wortegemsesteenweg tussen de Galgewegel en de gemeentegrens met Wortegem. 
  • Het verkeer in de Galgestraat, komende van Wortegem, wordt ter hoogte van het kruispunt met de Bosstraat omgelegd via de Felix Verhaeghestraat naar het centrum van 14.00u. tot 16.45u.
  • Het verkeer in de Expresweg, komende van de E17 en Wielsbeke, wordt ter hoogte van het kruispunt met de Flanders-Fieldweg omgelegd via de Anzegemseweg naar Wortegem en Oudenaarde van 14.00u. tot 16.45u.
  • Het verkeer in de Wortegemseweg, komende van de Franklin Rooseveltlaan, wordt ter hoogte van het kruispunt met de Nachtegaallaan omgelegd via de Nachtegaallaan, Brouwerijstraat en de Galgestraat naar Wortegem van 14.00u. tot 16.45u.