Memorial Day

mei
28

Zondag 28 mei | 15.00u.
Flanders Field American Cemetery (Wortegemseweg 117)

De American Overseas Memorial Day Association herdenkt de gesneuvelde Amerikaanse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Zoals elk jaar is er ook in Waregem een plechtige herdenking op Memorial Day. Traditioneel hoor je er het gedicht In Flanders Fields en het Amerikaanse volkslied. Dat wordt gezongen door de leerlingen van enkele Waregemse basisscholen. Verder houden enkele leden uit de

Belgische en Amerikaanse civiele en militaire wereld een toespraak. Een Belgische muziekkapel speelt de nationale volksliederen.
Tenslotte maken enkele F16- vliegtuigen indruk met de missing man-formation.

Verkeersvrije zone en rugzakkenverbod

Naar aanleiding van de plechtigheid geldt er een verkeersvrije zone in de ruime omgeving van de Amerikaanse begraafplaats. Er wordt daarom een shuttlebus ingelegd. Je kan opstappen op de bus van de Reisvogel in de Flanders Fieldweg (ter hoogte van Bandencentrale Debrabandere). Je kan best te voet of met de fiets komen.

Voor ieders veiligheid vragen we om geen rugzakken of grote handtassen naar de plechtigheid mee te brengen.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

  • Parkeerverbod voor de Amerikaanse begraafplaats, in de Bosstraat tussen de Wortegemseweg en de Fazantenlaan, in de Fazantenlaan, in de Wortegemseweg tussen de Bosstraat en de Fazantenlaan en de Flanders Fieldweg tussen de Wortegemseweg en huisnummer 11 (beide zijden van de straat) op zondag 28 mei van 12.30u. tot 18.00u.
  • Deze straten zijn afgesloten van 14.00u. tot 16.45u.: de Flanders Fieldweg (tussen de Kalkhoevestraat en de Wortegemseweg), de Bosstraat, de Fazantenlaan, de Wortegemseweg (tussen de Galgewegel en gemeentegrens met Wortegem) 
  • Het verkeer in de Galgestraat, komende van Wortegem, wordt ter hoogte van het kruispunt met de Bosstraat omgelegd via de Anzegemseweg naar Wortegem en Oudenaarde op zondag 28 mei van 14.00u. tot 16.45u.
  • Het verkeer in de Expresweg, komende van de E17 en Wielsbeke, wordt ter hoogte van het kruispunt met de Flanders Fieldweg omgelegd via de Anzegemseweg naar Wortegem en Oudenaarde op zondag 28 mei van 14.00u. tot 16.45u.
  • Het verkeer in de Wortegemseweg, komende van de Franklin Rooseveltlaan, wordt ter hoogte van het kruispunt met de Nachtegaallaan omgeleid via de Nachtegaallaan, Brouwerijstraat en de Galgestraat naar Wortegem op zondag 28 mei van 14.00u. tot 16.45u.
Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 12 37
Nu gesloten
Meer
Alles weergeven
Created at: 24/04/2017