Ontharde regio, aantrekkelijke regio

Gepubliceerd op Maandag 11 mei 2020

In oktober 2017 startte Intercommunale Leiedal het strategische project ZeroRegio op, met een klimaatneutraal Zuid-West-Vlaanderen tegen 2050 als belangrijkste doelstelling. Zo willen heel wat steden en gemeenten uit de regio sterker inzetten op ontharden en vergroenen, maar ook jij, de burger, kan je steentje bijdragen.  Wij geven de inwoners van Waregem ook de kans om mee te schrijven aan dit grote klimaatverhaal.

Onthard je eigen voortuin

Je kan je eigen voortuin indienen om te ontharden en te vergroenen. Sla zelfs met de hele straat de handen in elkaar: het project met de meeste voortuinen in dezelfde straat wordt immers extra beloond. Daarnaast worden in de regio een 20-tal individuele projecten geselecteerd die beloond worden met een waardebon voor duurzaam, klimaatadaptief en streekeigen plantgoed.

Wat mag je verwachten als je project geselecteerd wordt?

Leiedal voorziet in de financiering van het plantgoed dat nodig is om je voortuin te vergroenen.
De straat met de meeste projecten (absoluut aantal) ontvangt naast een bon voor het plantgoed (per voortuin) ook een cheque ter waarde van 1000 euro. Dat bedrag kan binnen het project aan andere zaken dan aan de aankoop van plantgoed besteed worden, zoals het uitbreken en transporteren van de verharding.

Meer info en inschrijven: nomineer-je-eigen-voortuin

 

zeroregio-ontharding-prive.jpg