Ontwerp uitbreiding cc De Schakel goedgekeurd

Gepubliceerd op Maandag 13 juni 2022

De plannen voor de uitbreiding van cc De Schakel zijn klaar. De oude bibliotheek maakt plaats voor een nieuwe vleugel met een fraai terras en cultuurcafé als absolute pronkstukken.

De vroegere bib, die sinds 2017 eerst dienst deed als creatief Biblab en daarna als polyvalente zaal, wordt helemaal gesloopt. In de plaats komt een geheel nieuwe vleugel met heel wat mogelijkheden. Het volume van de nieuwe vleugel (ongeveer 20x30 meter) zal iets kleiner zijn dan dat van de oude bib (30x30 meter). Dat volume zal onderdak bieden aan heel wat nieuwe troeven voor het cultuurcentrum.

de schakel nieuwe look 1

Cultuurcafé met zicht op het Regenboogpark

Op het niveau van de Zuiderpromenade komt een aantrekkelijk nieuw inkomsas en een cultuurcafé, waar je los van een voorstelling altijd terecht kan om gezellig iets te drinken. Dat cultuurcafé zal kunnen uitpakken met een terras van 4x30 meter met zicht op het Regenboogpark en het vernieuwde Pand. Op het gelijkvloers (niveau parking) komt een nieuw sanitair blok en maar liefst vier polyvalente zalen, waarvan een als leskeuken ingericht zal worden.

de schakel nieuwe look 2

Renovatie huidige gebouw

We pakken ook het bestaande gebouw van het cultuurcentrum aan: er komt een vrachtwagenlift en de foyer wordt gerenoveerd en uitgerust met een nieuw onthaalmeubel en vestiaire. De ruimtes links en rechts van de schouwburg, aansluitend op de foyer, zullen dan dienst doen als expositieruimtes. Tot slot krijgen de blauwe en rode zaal nieuwe toegangsdeuren, zodat alle verhuurzalen vanuit het nieuwe centrale circulatiepunt toegankelijk zijn.