Rookmelders redden levens

Vanaf 1 januari 2020 moeten er in elke woning verplicht de nodige rookmelders hangen. Dat geldt dan voor alle soorten woningen: eigen woningen, huurwoningen, nieuwbouw, renovatie, zelfstandige woningen, studentenkamers ...

Wacht dus niet langer en plaats rookmelders in je woning! Zo maken we wonen in Waregem samen veiliger.

Voor 10 euro te koop in stadswinkel/deelgemeentehuizen

update 14 oktober: de voorraad rookmelders in de stadswinkel is momenteel uitgeput. Wij verwachten volgende week een nieuwe levering. Er zijn wel nog een beperkt aantal rookmelders te koop in de deelgemeentehuizen.

Inwoners van Waregem kunnen rookmelders aankopen in de stadswinkel voor 10 euro per stuk (max. 4 stuks per adres). Ze zijn ook te koop in de deelgemeentehuizen. De rookmelders bevatten een batterij met een levensduur van 10 jaar.

Indien nodig, kan je de aangekochte rookmelders gratis laten plaatsen door het lokaal diensteneconomiebedrijf Werkplus uit Waregem. Door je gegevens na te laten in de stadswinkel of één van de deelgemeentehuizen, zal een medewerker van Werkplus je contacteren voor de plaatsing van de rookmelders. Dit gebeurt normaal gezien binnen de 3 weken na aankoop.

Praktische informatie over (plaatsen van) rookmelders

Campagne 'Hang Rookmelders'

Website 'Speel niet met vuur'