Seniorencinema

De seniorenadviesraad lanceert in 2018 in samenwerking met Cinéstar een ‘seniorencinema’. We programmeren films, die aansluiten bij de leef- en interessewereld van senioren :

 

Donderdag

8 februari 2018

14.00u.

45 Years

45 Years is een Britse film uit 2015, geschreven en geregisseerd door Andrew Haigh.

Een week voor hun 45ste huwelijksverjaardag is Kate Mercer bezig met de voorbereidingen van het feest. Haar man ontvangt een brief dat het lichaam van zijn vroegere vriendin is gevonden. Zij overleed vijftig jaar geleden na een ongeval in de Zwitserse Alpen en nu pas werd haar bevroren lichaam, goed gepreserveerd in het ijs, teruggevonden. Haar man Geoff trekt zich daardoor meer en meer terug in het verleden wat leidt tot jaloezie van Kate. Terwijl de voorbereidingen voor het feest verdergaan, wordt hun relatie steeds moeilijker.

Donderdag

8 maart 2018

14.00u.

A monster calls

A Monster Calls is een Spaans-Amerikaanse fantasyfilm uit 2016 die geregisseerd werd door J.A. Bayona. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Patrick Ness.

Conor O'Malley is een jongen die op school gepest wordt door bullebak Harry en thuis geconfronteerd wordt met zijn terminaal zieke moeder. Op een dag ontdekt hij een "monster", in de gedaante van een reusachtige boom, die zich over hem ontfermt.

 

Kaarten kosten 5 € en kunnen gereserveerd worden in Cinéstar (Gemeenteplein 8 – 8790 Waregem – 056 61 45 22 – www.cinestar.be).

 

 

Created at: 21/12/2017