Stadhuis op afspraak

Gepubliceerd op Maandag 23 december

Om iedereen nog beter en sneller te kunnen bedienen, werkt het stadhuis sinds 6 januari 2020 in de namiddag en zaterdagvoormiddag op afspraak.  Want een afspraak heeft nogal wat voordelen: je moet niet meer aanschuiven, je kiest zelf het moment dat voor jou past en de medewerker weet al op voorhand waarvoor je langskomt.

Altijd en overal een afspraak nodig?

NEEN

  • stadhuis in de voormiddag: geen afspraak nodig (WEL op zaterdagvoormiddag)
  • naar stadswinkel komen: altijd zonder afspraak
  • naar deelgemeentehuizen komen: altijd zonder afspraak

Hoe werkt het

  • www.waregem.be/afspraak
  • voor burgerzaken (bevolking en burgerlijke stand): open het bijhorende blokje, klik op 'online afspraak maken' en volg de richtlijnen. Je afspraak ligt dan automatisch vast.
  • voor alle andere diensten: open het bijhorende blokje, klik op 'online afspraak maken' en vul het webformulier in. De dienst contacteert je terug om je afspraak te bevestigen.
  • Bellen naar de betrokken dienst of een afspraak vastleggen bij de baliemedewerkers in de stadswinkel kan ook.

AANGEPASTE OPENINGSUREN
Samen met het werken op afspraak wijzigen de openingsuren van het stadhuis en de deelgemeentehuizen ook licht. Hou hier zeker rekening mee als je moet langskomen!

E-LOKET COMPLETER DAN OOIT
Voor de meest gevraagde documenten moet je zelfs niet meer langskomen in het stadhuis. Via het e-loket kan je attesten en akten in enkele minuten in je mailbox ontvangen: uittreksel strafregister, geboorteakte, attest gezinssamenstelling, verhuis van/naar Waregem ... Al deze documenten zijn officieel en rechtsgeldig.

Wijziging openingsuren
Samen met het werken op afspraak wijzigden sinds 6 januari ook de openingsuren van het stadhuis en deelgemeentehuizen licht.