Nieuws - meest recent

Tussen 28 augustus en 6 oktober voert Aquafin enkele tientallen sonderingen en boringen uit in de Kortrijkseweg en Gentseweg. Op de plaats van elke proef is er tijdelijk enige verkeershinder mogelijk. Het gaat meestal over een parkeerverbod, een versmalling van de rijstrook of veranderen van rijvak. Deze werken zijn een eerste voorbereidingen op de later geplande heraanleg van de N43.

Proefboringen in Gentseweg - Kortrijkseweg

De bibliotheken Desselgem en Sint-Eloois-Vijve zijn gesloten tot en met dinsdag 15 augustus 2017.

Verdere sluitingsdagen dit najaar:

Bibliotheek Desselgem

Woensdag 1 november

Allerheiligen

Donderdag 2 november

Allerzielen

Zaterdag 11 november

aug
19

Waregem is dit jaar door de Euro Equussteden verkozen tot Europese hoofdstad van het Paard 2017. Eén van de activiteiten om dit te vieren is een interactieve tentoonstelling in het Koetshuis in park Casier. Vanaf 19 augustus kan je er terecht om kennis te maken met alle partnersteden. De expo is een unieke interactieve fototentoonstelling en filmvertoning rond cultuur, toeristische attracties en paardenfeesten in elke stad. Bezoeken is uiteraard helemaal gratis!

aug
20

Op zondag 20 augustus staat de derde internationale Parade van het Paard op het programma in Waregem. Ter ere van 170 jaar Waregem Koerse trekken acts, praalwagens, dansgroepen en natuurlijk tientallen paarden van alle rassen door het stadscentrum. De stoet begint om 15.00u. en de toegang is uiteraard helemaal gratis!

parade van het paard 2017
sep
10

De Dag van de architectuur is al vijftien jaar een succes. Dit jaar maakt de Dag van de architectuur deel uit van het tiendaagse Festival van de architectuur.
Op zondag 10 september openen over heel Vlaanderen en Brussel de deuren van opmerkelijke gebouwen. Ook de bib zet haar voordeur wagenwijd open. Altijd al willen weten wat zich achter de gevel van onze bib bevindt? Grijp je kans en wandel binnen!

De bib is open van 10.00u. tot 16.00u., er zijn rondleidingen om 10.30u., 12.00u. en 14.00u.

 

Het lokaal dienstencentrum Het Gaverpeirdje organiseert een nieuwe mini cursus

Het lokaal dienstencentrum Het Gaverpeirdje stelt een nieuwe reeks computer- en taallessen voor. Dit in samenwerking met CVO Miras

Politiebesluit van de gouverneur betreffend verlenging van captatieverbod voor beregening vanuit onbevaarbare waterlopen in het Leiebekken.

Verlengd tot en met 18 augustus 2017.

Politiebesluit van de gouverneur betreffende verlenging van het captatieverbod voor beregening vanuit waterlopen voor recreatieve doeleinden in West-Vlaanderen.