Theatervoorstelling Orakel

28 mei 2019

Vijftien migranten die onze taal leren, brengen volksverhalen, mythen en legendes uit Azië, Europa, Afrika en Amerika in het Nederlands. Een team van professionele kunstenaars begeleidde hen negen maanden lang. Speciaal voor het stuk werd een tekst geschreven en  muziek gecomponeerd. Een ontwerpster van de Vlaamse Opera creëerde de kostuums.

Het toneelstuk vertrekt vanuit de ervaringen van de acteurs zelf op een welbekende plaats: het administratief centrum.  De bureaucratie is een labyrint dat niemand begrijpt. Maar de ambtenaar aan het loket wijst de weg. Zij kent het antwoord op alle vragen en weet wat de toekomst brengt. Of misschien niet.. Een woord, een vraag of een formulier geeft aanleiding tot een ontroerend of hilarisch verhaal uit het leven van mensen van overal en alle tijden. Een terugkeer naar de roots is essentieel om de huidige werkelijkheid te kunnen vatten.

“Orakel” is het tweede hartverwarmende theaterproject van vzw Celestial Mekaniks, met een originele regie van Sophie Cocheteux-Depraeter.

Tickets: 8 euro
www.ccdeschakel.be

 

Deelnemers

Abdelfattah Oidi (Marokko), Anastasia Galvita (Rusland), Angelina Balkaen (Oekraine), Benedicto González Arévalo (Chili), Gladys Ongeri (Kenya), Harold Daniels (Ghana), Hermine Araqelyan (Armenië), Jeverton Ledo (Brazilië), John Lester Aguila (Filipijnen), Joy Llano (Filipijnen), Mohamed Shahada (Syrië), Nadya Kamil (Marokko), Owen McEldowney (Ierland), Sinan Azzouz (Syrië), Qianjing Cui (China).

Artistiek team

Regie: Sophie Cocheteux-Depraeter
Dramaturgie: Barbara Van Praet                      
Muziek en geluid: Jean-Pierre Bouchard-Rees en Robert Leiner
Kostuums: Naiara Beistegui Idigoras
Licht: Anthony Vermeulen
Decor: Nic Geeraert
Fotografie: Gaël Maleux

 

Met dit project willen we aan migranten een ludieke kans bieden om hun Nederlands te verbeteren en zich artistiek en sociaal te ontplooien. Het brengt mensen samen en opent voor iedereen de deuren van de theaters in de stad.
Bezoek onze website :
http://celestialmekaniks.com/

Orakel