Nieuws - meest recent

Voorlezen XL, dat is 90 minuten voorlees- en knutselplezier! We toveren onze vertelhut om tot een gezellige plek vol grappige en stoere verhalen. Nadien maken we de gekste knutsels.

jan
19

Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Het stadsbestuur van Waregem gelooft ten volle in zijn bibliotheek en investeerde onlangs in een nieuwe en toekomstgerichte bibliotheek. In andere gemeenten is er evenwel reden tot bezorgdheid over de verdere uitbouw van de bibliotheek. De Vlaamse bibliotheken trekken dan ook aan de alarmbel. Tot nu toe is geen enkele gemeentelijke bibliotheek afgeschaft, maar dat zou in de toekomst wel eens kunnen gebeuren. Heel wat partners scharen zich achter de campagne #bibvooriedereen.

jan
22

Leerlingen van het eerste tot derde jaar schilderkunst en mixed-media van de Stedelijke Kunstacademie Waregem stellen tentoon in de bibliotheek.

Er ontstaat een verrassende kruisbestuiving tussen de verschillende kunstenaars. Je ontdekt een boeiende mix van technieken en materialen: collage, assemblage, olieverf op doek, linosnede, kleurpotlood op papier, acrylverf op paneel...
Elke student vertrekt vanuit zijn eigen interesse, leef- en gevoelswereld.

Stad Waregem helpt haar inwoners hun goede voornemens waar te maken en stuurt ze gratis op een eerste gesprek met de beweegcoach!
Samen met de beweegcoach bekijk je hoe je meer beweging in je dagelijks leven kan brengen.

feb
21

Veldrijden in het stadscentrum

Net zoals vorige jaren is de spectaculaire afsluiter van het veldritseizoen te gast in het Waregemse stadscentrum. Het internationale cyclocrosspeloton (m/v) waagt zich aan een parcours van ongeveer 1 kilometer vol hindernissen. De toegang is natuurlijk helemaal gratis! En wie gaat dit jaar trouwens naar huis als de koning van het hoogspringen-op-de-fiets?

Je ontdekt het volledige programma op de website van de Cyclocross Masters!

Regelmatig maakt het stadsbestuur nieuwe stedelijke reglementen en verordeningen.

Volgens het gemeentedecreet (art. 186 en 187) worden de stedelijke reglementen en verordeningen hier bekend gemaakt.

De burgemeester van stad Waregem, provincie West-Vlaanderen,

bevestigt dat het reglement met volgnummer 2018-4 van de Gemeenteraad gedateerd 08/01/18, met als onderwerp aanvullende verkeersreglement wegverkeer naar aanleiding van:

Regelmatig maakt het stadsbestuur nieuwe stedelijke reglementen en verordeningen.

Volgens het gemeentedecreet (art. 186 en 187) worden de stedelijke reglementen en verordeningen hier bekend gemaakt.

De burgemeester van stad Waregem, provincie West-Vlaanderen,

bevestigt dat het reglement met volgnummer 2030 van de Gemeenteraad gedateerd 05/12/17, met als onderwerp aanvullende verkeersreglement wegverkeer naar aanleiding van:

Invoeren van parkeerverbod in de Poekelaan

Hieronder vind je de dossiers die op het Schepencollege van 18 januari 2018 goedgekeurd werden.

Voor dossiers die analoog werden ingediend:
De stedenbouwkundige vergunningen worden steeds per aangetekende zending aan de bouwheer overgemaakt in de week volgend op het betreffende Schepencollege. Bij de vergunning vind je een bekendmaking op A3-papier.

jan
27

Op zaterdag 27 januari monteert men een torenkraan op een werf in de Zuiderlaan tussen de Meersstraat en de Henri Lebbestraat. Voor deze montage plaatst de aannemer een mobiele kraan op de rijhelft richting Henri Lebbestraat van 4.00u. tot 24.00u. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. De aannemer voorziet een omleiding van de Zuiderlaan via de Verbindingsweg, Expresweg en Henri Lebbestraat.

Hier kan je het plan met de omleiding en werfzone vinden.

jan
22

In de week van 22 tot en met 26 januari is de Liebaardstraat ter hoogte van de huisnummers 115-117 volledig afgesloten voor het verkeer.

Een aannemer sluit er zes nieuwbouwwoningen aan op de straatriolering die in het midden van de rijweg ligt. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen langs één kant van de straat over het voetpad voorbij de werf stappen.

De aannemer voert een omleiding in via de Nijverheidstraat, Deken De Bostraat, Barmbeekstraat en Grote Heerweg.