Trajectcontrole sinds 15 mei

Trajectcontrole start vanaf 15 mei

Sinds dinsdag 15 mei zijn de camera's van de trajectcontrole in Waregem opgestart. In de Desselgemseweg en de Wortegemseweg controleren ze vanaf dan op snelheid. De camera's die aan het op/afrittencomplex van de E17 staan, zijn er vooral voor de veiligheid.

Snelheidscontrole

In de Desselgemseweg (tussen de Caseelstraat en Expresweg) en de Wortegemseweg (tussen Fazantenlaan en Nachtegaallaan) gaat het over snelheidscontrole in de twee richtingen. In beide stukken mag je maximum 50 km per uur rijden. Wie sneller bij de camera's op het einde van het traject is dan kan als je 50 km per uur rijdt, wordt direct geflitst. Een trajectcontrole meet dus niet je snelheid op een bepaald punt, maar wel over een bepaalde afstand.

In de Desselgemseweg is er ook een automatische controle of het zwaar vervoer zich aan de tonnagebeperking houdt. Vrachtwagens van meer dan 5,5 ton horen er niet thuis.

Veiligheid

De camera's die aan de E17 staan, controleren niet op snelheid. Ze staan er vooral voor de veiligheid. Zo krijgt de politie bijvoorbeeld een signaal als gezochte voertuigen voorbij de camera’s rijden. Alle camera’s zijn ook aangesloten op het cameraschild in de regio in het kader van misdaadbestrijding.

ANPR

Het systeem werkt met ANPR-camera’s. Dat staat voor Automatic Number Plate Recognition of in het Nederlands: automatische nummerplaatherkenning. Deze intelligente camera leest je nummerplaat op het moment dat je er passeert en registreert het tijdstip. Bij snelheidscontrole doet de tweede camera hetzelfde en wordt het verschil berekend.

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 12 76
Nu gesloten
Alles weergeven
Created at: 08/05/2018